Spilberg konačno pogledao najnoviji film o Indijani Džonsu: Prokletstvo, mislio sam da sam jedini…

0
430
Indijana Džons/Photo: MegaCom Film
Oglasi

Stiven Spilberg, reditelj četiri prethodna filma o Indijani Džonsu, gledao je najnoviji “Indijana Džonsa i artefakt sudbine”, a njegova reakcija je oduševila mnoge obožavaoce čuvene filmske franšize.

Da li je Indijana Džons zaista postojao? U legendi o ekscentričnom arheologu ima više istine nego što se misli…

Iako je rad na “Otimačima izgubljenog kovčega” (1981.) bio timski, Spilberg je odgovoran za to što je Indijana Džons postao planetarno poznat jer je savršeno režirao ovaj izuzetno uspešan film koji mu je tada doneo drugu nominaciju za Oskara. Od prvog dela, reditelj je nastavio da radi sve filmove o čuvenom arheologu sve do “Kraljevstva kristalne lobanje” iz 2008. godine.

Harison Ford: Niko drugi ne može da bude Indijana Džons, ako mene nema – nema ni njega

Nažalost, četvrti film sa Harisonom Fordom u glavnoj ulozi nije dobio pozitivne komentare kritičara i publike i činilo se kao da je franšiza izgubila svoju iskru. Sa svojim imenom prikačenim uz razočaravajući nastavak filma, Spilberg se povukao, a fanovi su verovali da će to biti kraj avanturama Indijane Džonsa.

Da li je vreme pregazilo Indijanu Džonsa…? Pogledajte trejler za “The Dial Of Destiny”

Ali, u duhu oživljavanja starih franšiza, Disney i Lucas Film bili su spremni da vrate Indijanu Džonsa sa petim i poslednjim filmom. Ovog puta najnoviju avanturu režirao je Džejms Mengold. Iako su mnogi mislili da Disney ima neke veze sa Spilbergovim odsustvom u rediteljskoj fotelji, ispostavilo se da je sam reditelj odbio da preuzme posao. Možda posle “Kristalne lobanje” nije želeo da ponovo proživi pritisak da prikaže savršen “Indi” film.

Stiven Spilberg/Photo: YouTube printscreen

Međutim, on je i dalje izvršni producent franšize i nedavno je pogledao najnovije ostvarenje.

– Prokletstvo! Mislio sam da jedini znam kako da napravim dobar film o Indijani – bila je prva reakcija, a zatim je dodao:

– Svima se dopao film. To je stvarno dobar film o Indijani Džonsu. Zaista sam ponosan na ono što je Džejms uradio.

“Indijana Džons i artefakt sudbine” će svetsku premijeru imati na Kanskom festivalu, a u bioskope širom planete stiže 30. juna.

HL/Izvor: 24sedam.rs

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime