SLUČAJ FRIMEN, ILI NAJLAKŠE JE REĆI “IZVINI”… Ali da li je dovoljno?

0
222
Oglasi
Morgan Frimen/ Photo: Promo
Morgan Frimen/ Photo: Promo

Poznatog glumca Morgana Frimana (80) osam žena optužilo je za neprimereno ponašanje i seksualno uznemiravanje, na šta je on reagovao – izvinjenjem. I to ne baš dobrim

Optužbe su se pojavile juče kad je jedna žena, koja je želela da ostane anonimna, rekla CNN-u da ju je glumac seksualno uznemiravao 2015. godine, kad je radila kao asistent produkcije na snimanju komedije “Going in Style”, u kojoj su, pored Frimana, glumili Majkl Kejn i Alana Arkin.

Ta žena tvrdi da ju je Friman često neprimereno dirao i dnevno imao komentare o njenom telu i odeći.

Friman je u jednom trenutku, navodi ona, pokušao da joj podigne suknju i ispitivao je da li nosi donje rublje, napominjući da je Arkin rekao kolegi da prestane sa tim, a da ovaj nije znao što bi rekao.

CNN navodi da je razgovarao sa 16 osoba u vezi sa ovakvim ponašanjem, od kojih osam tvrde da su bili žrtve.

Neke od njih navode da se radilo o zlostavljanju, a druge to ocenjuju samo kao neprimereno ponašanje.

Još jedna žena rekla je za CNN, kako se prenosi, da ju je Friman više puta zlostavljao za vreme snimanja filma “Now You See Me” 2012. godine.

Glumac je ubrzo nakon što su otpužbe ispivale reagovao javnim izvinjenjem u stilu “žao mi je ako se neko osetio povređenim”, umesto “žao mi je što sam nekoga povredio”.

– Svako ko me poznaje ili je ikada radio sa mnom zna da nisam neko ko bi namerno uvredio ili svesno učinio da se neko oseća manje bezbedno. Izvinjavam se svakome ko se osetio neprijatno ili omalovaženo, to mi nikada nije bila namera – piše u Frimanovom izvinjenju.

Ne znamo za žene, ali kompanije sa kojima glumac sarađuje definitivno nisu prihvatile izvinjenje. U roku od nekoliko sati, i Visa i javni prevoz Vankuvera su objavili da do daljnjeg obustavljaju saradnju sa Frimanom. Iz Vise su saopštili da više neće plasirati reklamni materijal u kojem se pojavljuje oskarovac, a TransLink, kako se zove sistem za javni prevoz u Vankuveru, neće više koristiti Frimanom glas, koji je bio u sklopu kampanje.

Photo: Facebook @MorganFreeman
Photo: Facebook @MorganFreeman

HL/Izvor: noizz.rs

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime