Slipknot ostao i bez bubnjara, Džej Vajnberg napustio bend…

0
276
Slipknot/Phoro: Alexandria Crahan Conway
Oglasi

Slipknot je, sudeći prema objavi na Instagramu, ostao bez bubnjara. Kako kažu, Džej Vajnberg je bend napustio zbog kreativnih nesuglasica.

Bend se u objavi takođe osvrnuo i na ulogu koju je Vajnberg imao u nastavljanju priče Slipknota. Kako tvrde, niko nije mogao da zameni zvuk prvog bubnjara, Džoija Džordinsona, iako je Vajnberg svojim bubnjanjem upravo odavao počast Džordisonu. Bend je objavu odlaska bubnjara kasnije izbrisao sa svih društvenih mreža.

Slipknot se rastali s klavijaturistom Kregom Džonsom, pa objavili EP “Adderall” i uvodni spot za “Death March”

Bend je ove godine posle 27 godina napustio i sampler/klavijaturista benda Kreg Džons, u Slipknotu poznatiji kao #5. Još se ne zna ko je novi sampler skriven pod maskom, iako je nastupio s bendom na ovogodišnjem evropskom dijelu turneje. Odlazak Džonsa bend je takođe vrlo brzo izbrisao s društvenih mreža.

“Clown” iz Slipknota se povukao s turneje da bi brinuo o bolesnoj supruzi…

Pre nekoliko meseci i perkusionista Slipknota Šon Krajan “Clown” rekao je obožavaocima da neće nastupati na delu evropske turneje, iz privatnih razloga, ali je on i dalje član benda.

Bend je prošle nedelje nastupom u meksičkoj Toluci završio s turnejom, kojom je promovisao sedmi studijski album “The End, So Far“.

Wajnbergova zamena još nije poznata. Sledeći koncert najavljen je za 27. april, kada će u Los Anđelesu nastupiti na festivalu Sick New World.

Bubnjar Džoi Džordinson, jedan od osnivača Slipknota, preminuo u 46. godini

Džej Vajnberg postao je bubnjar Slipknota 2014. godine, nakon što je zamenio tadašnjeg bubnjara i osnivača benda, Džoija Džordisona. On je, inače, sin Maksa Vajnberga, dugogodišnjeg bubnjara pratećeg benda Brusa Springstina, E Street. Osim Slipknota, Vajnberg je neko vreme svirao kao zamena svojm ocu u E Streetu i kao bubnjar za Madball i Against Me!. Iste godine je u Slipknot na mesto basiste došao sadašnji Alesandro Venturela.

Džordison, bubnjar Slipknota koga je zamenio Vajnberg, preminuo je u snu pretprošle godine u 46. godini. Njemu je posvećen trenutni studijski album Slipknota, “The End, So Far”.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime