Slavnom holivudskom reditelju produkcija naredila da se “skine” sa Facebooka dok traje kampanja za njegov film…

0
421
Oglasi
Pol Šreder/Photo: facebook@Paul Schrader
Pol Šreder/Photo: facebook@Paul Schrader

Pol Šreder (75) jedan je od najznačajnijih američkih filmadžija. On je napisao scenarije za briljantne filmove kao što su “Taksista”, “Razjareni bik” i “Poslednje Hristovo iskušenje” koje je režirao Martin Scorseze, dok je sam režirao filmove kao što su “Američki žigolo”, “Cat People” i “Mishima”.

Na ovogodišnjem filmskom festivalu u Veneciji njegov novi film “The Card Counter” sa Oskarom Ajzakom u glavnoj ulozi takmičiće se za Zlatnog lava. Međutim, Šreder je poznat i kao medijski provokator koji za to koristi društvene mreže. Upravo zato ga je kompanija Focus Features, distributer filma “The Card Counter”, zamolila da se na neko vreme suzdrži od komentara na Facebooku.

“Focus Features zatražio je da se odmaknem od Facebooka na mesec dana. Nema problema. Vidimo se na drugoj strani”, napisao je Šreder.

Focus has asked me to chill on FB for a month. No problem See you on the other side. Card Counter opens Sept 10th.

Posted by Paul Schrader on Tuesday, August 3, 2021

Nije to prvi put da se tako nešto traži od njega. Pre tri godine isto je od njega tražila kompanija A24 koja je distribuirala njegov film “First Reformed”, za koji je bio nominovan za Oskara u kategoriji najbolji scenario.

Reditelj Ken Barns: Marka Zakerberga treba uhapsiti i suditi mu, on je državni neprijatelj

Kako bi izbegao ugrožavanje statusa ovog filma Šrdere se povukao s Facebooka na tri meseca, od novembra 2018. do februara 2019. godine. Razlog za njegovo ućutkavanje bio je njegov komentar na račun Kevina Spejsija koji je tada osumnjičen za seksualno nasilništvo a Šreder je napisao kako se nada da će Spejsiju dati ulogu u svom novom filmu.

“Verujem da postoje zločini u životu ali ne postoje zločini u umetnosti. Spejsi treba da bude kažnjen za svaki zločin koji je počinio. Ali ne za umetnost. Svaka umetnost je zločin. Kažnjavajući ga kao umetnika umanjujemo vrednost umetnosti”, napisao je tada Šreder na Facebooku, ali je uskoro tu objavu izbrisao.

Kada je prošle godine, zbog pandemije korona virusa, prekinuto snimanje velikog broja filmova, isto se dogodilo i s filmom “The Card Counter”. Snimanje je prekinuto pet dana pre kraja, zbog čega je Đreder bio izuzetno ljut. “Pičkice od producenata zaustavili su snimanje filma pet dana pre završetka. Ja bih ga snimao i da sekire padaju samo kako bi ga završio. Star sam i astmatičar, šta je bolje od smrti na poslu?”, napisao je Šreder tada na Facebooku.

HL/Izvor: nacional.hr

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime