SJAJNA VEST IZ TOKIJA: Barmen iz Srbije svetski šampion

0
267
Photo: Cafebar Network
Oglasi

Miloš Janošević, dvadesetčetvorogodišnji barmen iz Beograda, postao je svetski šampion u Tokiju na Svetskom takmičenju barmena u kategoriji Bartenders Choice.

Photo: Cafebar Network
Photo: Cafebar Network

Kao dobitnik ove nagrade Miloš se upisao u istoriju srpskog bartendinga, a ovo priznanje predstavlja ujedno i najveći uspeh Udruženja barmena Srbije od kada se takmiči na svetskim šampionatima.

Specijalizovani časopis za ugostiteljstvo Cafebar network izveštava iz Tokija sa Svetskog takmičenja barmena i imao je priliku da dobije ekskluzivnu izjavu novog svetskog šampiona:

– Osećam se fenomenalno i veoma sam ponosan što sam na Svetskom takmičenju uspeo da predstavim Srbiju na pravi način i tako pokažem ostatku sveta da kod nas u zemlji rade veoma kvalitetni barmeni –  izjavio je Miloš Janošević.

Miloš je prilikom prezentacije svog koktela pokazao izuzetno samopouzdanje i šarmirao žiri i sve prisutne u sali sa više od 500 posmatrača.

O tome kako se osećao i da li je imao tremu, Miloš je rekao:

– Iako sam dobio dosta pohvala za samu prezentaciju, moram priznati da sam bio veoma nervozan na početku. Međutim, kako je vreme odmicalo fokusirao sam se na koktel i potrudio se da sve prođe u najboljem redu, što se i dogodilo – s ponosom kaže Miloš.

Photo: Cafebar Network
Photo: Cafebar Network

Miloš je prvo mesto osvojio sa koktelom Ura-nage koji je imenovao po nazivu najkomplikovanijeg zahvata u japanskoj borilačkoj veštini džudo. Njegov cilj, kako je i rekao u kratkom predstavljanju pred prezentaciju svog koktela, bio je da pokaže vrhunsku veštinu na prestižnom svetskom takmičenju. Kao što je zadatak kategorije nalagao, za pripremu koktela takmičari su koristili dva sponzorska pića i jedan homemade sastojak. Homemade sastojak koji je obogatio ukus koktela bio je liker od maline koji je Miloš sam napravio.

Prezentacija i degustacija Ura-nage koktela biće u lokalu Bar central, Kralja Petra 59 u Beogradu, gde je inače centar Udruženja barmena Srbije.

Miloš Janošević je ovim poslom počeo da se bavi pre četiri godine kada se upisao na kurs za obuku barmena koji organizuje Udruženje barmena Srbije. Kao najbolji u klasi nakon završene obuke dobio je posao u centru Udruženje barmena Srbije, lokalu Bar central. Njegova posvećenost i talenat prepoznali su iskusniji barmeni pod čijim mentorstvom je nastavio da se usavršava.

Photo: Cafebar Network
Photo: Cafebar Network

Na World Cocktail Championships (WCC) u Tokiju, koje organizuje IBA (International Bartenders Association) izuzetno zapažen nastup imao  je i naš predstavnik Goran Rajović u takmičenju Flairtending, a pobedu je odneo mladi Poljak Marek Posluzni.

Za najbolji koktel WCC 2016 proglašen je koktel The Beste Scene koji je pripremio Japanac Kenji Tsubokura.

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime