Sin Džordža Harisona vratio se među baštenske patuljke iz detinjstva kako bi remasterizovao kultni album svog oca…

0
240
Oglasi
Dani Harison/Photo: facebook cover
Dani Harison/Photo: facebook cover

Sin legendarnog Beatlesa Džordža Harisona, Dani, radi na novom izdanju očevog kultnog solo albuma “All Things Must Pass” u bivšoj vili Beatlesa u Henley-on-Thames.

Dani Harison (43) otkrio je da živi u čuvenoj kući u Okfordširu dok radi na izdanju kojim će biti obeležena njegova 50. godišnjica ovog albuma, a vila Friar Park koju je njegov otac kupio 1970. pružila mu je savršeno okruženje za inspiraciju.

Džordž Harison bio je mnogo više od “trećeg Beatlesa”… Uskoro stiže “muzička kutija” sa svime što je ikada snimio

Vila sa 30 spavaćih soba, koje se nalazi na 62 hektara zemljišta, nalazi se i na naslovnoj strani knjige “All Things Must Pass”.

U razgovoru sa voditeljem Džonijem Vokerom u emisiji “Zvuci 70 -ih” na BBC Radio Two, Dani je otkrio da živi u očevoj kući već više od godinu dana dok radi na reizdanju.

– Odavno nisam proveo ovoliko vremena tu, bog zna, možda već 20 godina nisam proveo toliko vremena na imanju. Zbog lockdowna i svih gluposti koje se dešavaju u poslednje dve godine, sada sam proveo godinu dana ovde, što je najduže što sam tu proveo ikada.

Previously unreleased acoustic demo of “Cosmic Empire”, from the upcoming George Harrison ‘All Things Must Pass 50th Anniversary’ release, is available now.

Click here – https://georgeharrison.lnk.to/CosmicEmpireDay2Demo – to watch, listen and preorder now.

Posted by Dhani Harrison on Friday, July 9, 2021

 

Viktorijanska neogotička vila je u vlasništvu Džordžove udovice Olivije psole njegove smrti pre dve decenije.

I pored toga što je planirao da u idiličnom engleskom selu napravi sopstvenu ploču u studiju za snimanje Friar Park – gde je njegov otac snimio mnoge svoje najveće hitove – Dani se posvetio stvaranju remasterizovanog “All Things Must Pass” kao posvetu svom pokojnom ocu.

Čuvena naslovna stana albuma, upečatljiva crno-bela fotografija Berija Feinsteina, prikazuje Džordža koji sedi u između četiri vrtna patuljka, za koje su neki verovali da ga predstavljaju kako napušta The Beatles.

All Things Must Pass, cover
All Things Must Pass, cover

Album, prvobitno objavljen 1971. godine, bio je prvi solo album jednog od Beatlesa koji je stigao do broj jedan u Americi. Takođe, bio je prvi trostruki album koji je dospeo na prvo mesto britanske top liste albuma.

– Obnovili smo studio i uradili smo neke zaista kul stvari – otkrio je Dani u radijskoj emisiji. – Snimao sam, ali uglavnom samo boravio u prirodi, mnogo vremena provodio sa patuljcima. Oni ovde žive mnogo duže od mene, pa se zaista osećam kao da sam od njih iznajmio kuću.

HL/Izvor: mirror.co.uk

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime