Sibirski black metalci Grima i Ultar uskoro u Beogradu i Novom Sadu…

0
140
Grima_Duo/Photo: Hangtime Agency promo
Oglasi

Ruski black metalci Grima premijerno u subotu 20. aprila stižu u Novi Sad, točnije u CK13, a dan ranije sviraće u beogradskom Dorćol Platzu.

Njima će se na turneji pridružiti Ultar, takođe ruski bend koji polako, ali sigurno gradi svoje ime u metal svetu.

Grima_Duo/Photo: Hangtime Agency promo

Prema Google Mapsu od Novog Sada i Beograda do Krasnojarska ima malo manje od 6.500 kilometara. Minimalno toliko će ponovno prevaliti Grima – Morbius i Vilhelm, blizanci koji su osnovali ovaj bend 2014. Cela priča je započela kao isključivo studijski projekat, a prvi nastup uživo imali su tek 2021. Njihov zvuk može se opisati kao atmosferični black metal s folk i pagan elementima. Do sada su objavili šest albuma od kojih je poslednji live album “Red Forest Rituals” izdat prošle godine.

Iz Sibira u Beograd stižu blek metal blizanci Grima… “bogovi prirode” koji ne vole Putina

Grima je inače vrhovni bog koji čuva one koji žive u šumi, ali kažnjava sve koji ne poštuju prirodu. Zanimljivo, u španskom jeziku grima označava osjećaj koji imamo kad netko noktima ili kredom zagrebe po tabli ili nekoj sličnoj površini.

Ultar je petočlani bend, takođe iz Krasnojarska, osnovan 2016. a čiji su članovi uostalom i dva spomenuta blizanca iz Grime. Sviraju kombinaciju blacka, post metala uz prstohvat shoegazea, dok im je velika inspiracija H.P. Lovecraft i svet koji je stvorio u svojim bezvremenskim delima.

Ulta/Photo: Hangtime Agency promo

Do sada su objavili dva live i tri studijska albuma: Kadath (2016), Pantheon MMXIX (2018). i At The Gates of Dusk (2022.). Članovi benda su Pavel Dil (bas), Denis Susarev (gitara, klavijature), Maks Susoev (gitara, klavijature), Gleb Susoev (vokal) i Vlad (bubnjevi).

Ulaznice za oba koncerta mogu da se kupe preko Gigstixa,

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime