Sestro noći, podigni me gore… Borna Čop, dugogodišnji gitarista Jure Stublića & Filma, objavio prvi solo singl

0
801
Oglasi
Borna Čop/Photo: YouTube printscreen
Borna Čop/Photo: YouTube printscreen

Zagrebački muzičar Borna Čop, ljubiteljima rock zvuka poznat kao dugogodišnji gitarista Jure Stublića i grupe Film, javnosti je predstavio svoj prvi samostalni singl “Sestro noći”.

Njegov muzički izraz j u sebi nosi najbolje od zagrebačke škole rock ‘n’ rolla iz legendarnih i voljenih osamdesetih i devedesetih godina, provučen kroz filter aktuelnog vremena. Na uzbudljivom putovanju u solo vode okružio se vrhunskim saradnicima; pesme koje je napisao za predstojeći album snima u studiju ZG Zvuk u produkciji Hrvoja Prskala, dok je za vizuelni kreativni koncept zadužena Lana Puljić, dizajnerka modnog brenda Lokomotiva.

Luna Valas/Photo: YouTube printscreen
Luna Valas/Photo: YouTube printscreen

Pesma “Sestro noći” je u punom smislu reči pravi punokrvni rock singl s moćnim gitarskim rifovima i snažnim catchy refrenom. Odabrana kao prva pesma s albuma svojevrsna je najava očekivano plodne kantautorske karijere ovog talentovanog muzičara.

– Privremenu pauzu od koncertnih aktivnosti, zbog opštepoznatih okolnosti, odlučio sam iz nevolje da pretvorim u motivaciju za novi početak. Svirajući pesme koje sam pisao proteklih godina krenuo je i talas nove inspiracije, pa sam zaključio da je vreme da ugledaju svetlo dana, a nadam se uskoro i pozornica. Posebno sam zahvalan dragom prijatelju Jurici Pađenu na mentorskim savetima tokom studijskog rada kao i na prilici koju mi je pružio pozvavši me da gostujem na singlu grupe Aerodrom “Nafte i benzina” i tako napravim prvi korak prema samostalnoj karijeri. Izutzetno mi je važan vrhunski kvalitet muzike koju radim i ulažem maksimalan trud kako bi svoje pesme odenuo u najsvečanije haljine, jer one su lepotice koje to zaslužuju. Muziku pišem iz srca, u tekstovima otvoreno predstavljam proživljena iskustva i emocije koje ih prate i ne stajem s radom dok pesme ne budu tačno onakve kakvim ih zamišljam – kaže Borna.

Vizualno intrigantan video spot u režiji Mladena Stanića, snimila je Sara B. Moritz na atraktivnim lokacijama u centru Zagreba i Borninom kvartu Dubrava. U spotu zavodljivu “sestru noći” otelotvoruje model Luna Valas, a bend čine provereni muzičari Mario Jagarinec, Jadranko Jagarinec i Miro Odak.

HL/Izvor: music-box.hr

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime