Šer prvi put snimila pesmu na španskom jeziku… Obrada klasika grupe ABBA za pomoć UNICEF-u

0
557
Šer/Photo: facebook@cher
Oglasi
Šer/Photo: facebook@cher
Šer/Photo: facebook@cher

Šer je 8. maja predstavila pesmu “Chiquitita”, špansku verziju poznatog klasika grupe ABBA, a svi prihodi od objavljivanja singla biće proslijeđeni UNICEF-u.

Jedna od najpoznatijih američkih pevačica vratila se u središte medijske pažnje albumom “Dancing Queen”. Inspirisana snimanjem nastavka mjuzikla “Mamma Mia! Here We Go Again”, Šer je 2018. odlučila da studijski album posveti upravo muzici grupe ABBA. Novi singl “Chiquitita” ujedno je prvo izdanje na španskom jeziku u 55-godišnjoj karijeri ove muzičke i glumačke legende koja je za svoj rad nagrađena prestižnim nagradama Oskar, Grammy i Emmy. Prateći video spot za pesmu “Chiquitita” biće premijerno predstavljen tokom vikenda na stranicama www.unicefwontstop.org i www.YouTube.com/unicefusa, a pesma će biti dostupna i u engleskoj verziji.

NASTAVI DA IDEŠ UVEK NAPRED… A KAD TO ŠER KAŽE, MOŽDA VREDI POSLUŠATI

Šer, koja je vokale za pesmu “Chiquitita” snimila kod kuće, izjavila je:

– Špansku verziju počela sam da vežbam krajem prošle godine. Kad se u svetu sve promenilo, želela sam da pomognem. Ovo je izgledalo kao pravo vreme da se pesma dovrši. Dugo se divim UNICEF-u, posebno njihovom radu na obrazovanju mladih žena. Glumica Odri hepbern bila je moja junakinja i bila sam ponosna kad je postala njihova prva ambasadorika dobre volje 1988. Sada je, više nego ikad, kritično da svako dete širom sveta stavimo na prvo mesto kao da je naše dete u pitanju.

Šer/Photo: facebook@cher
Šer/Photo: facebook@cher

Grupa ABBA donirala je prihode organizaciji UNICEF u trenutku kada je pesma prvi put objavljena 1979.

Šer će takođe donirati milion dolara različitim dobrotvornim udruženjima koja su usredsređena na “hronično zanemarene i zaboravljene” osobe tokom trenutne pandemije i to putem novoosnovanog udruženja CherCares Pandemic Resource and Response Initiative (CCPRRI). Prvi talas donacija biće usmeren na američke manjine kojima je osigurana minimalna zdravstvena zaštita i pomoć.

ŠER: NISAM FAN ŠER, NE SLUŠAM SVOJE PESME, A KAD VIDIM SVOJ FILM NA TV PROMENIM KANAL

Šer je u medijskom saopštenju dodala:

– Ne možemo da zaboravimo one koji najviše pate. Kada vidim poražavajući broj manjina pogođenih COVID-19, znam da smo svi odgovorni za pomoć gde god i koliko god možemo.

HL/Izvor: soundguardian.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime