SENSHI PRVI PUT SVIRAJU U SRBIJI… Regga metalci u Novom Sadu 30. novembra

0
250
Oglasi
Sabshi/Photo: facebook@SenshiTheBand
Sabshi/Photo: facebook@SenshiTheBand

Posle uspesne japanske turneje, novosadski ragga metalci nastupiće prvi put i u Srbiji.

Koncert će biti održan 30. novembra u Crnoj Kući. Bend je nedavno objavio album “Senshi No Seishin” (18. avgusta 2018.) za izdavačku kuću Hi-PLY Records iz Japana.

Ovaj neobični regga metal bend sa tradicionalnim japanskim instrumentima čine  Adam Rakić – vokal, Srđan Toljagić – gitare, Szabolcs Szecsei – bass i Aleksandar Savara Savić – bubnjevi.

Senshi je rođen nakon japanske tematske video igre na kojoj je Adam Rakić (vokal) radio, ali koja nikad nije ugledala svetlo dana, pa je odlučio je da postavi svoj prepoznatljiv vokalni stil ragamuffin-a (reggae rap) preko metal soundtracka igre.

Ubrzo nakon toga Adam Rakić i Miloš Armuš (bubnjevi) formirali su bend sa Kovačem Zoltanom (gitara) i Szecsei Szabolcs (bas).

Mešanje metale muzike sa tradicionalnim japanskim instrumentima kao što su koto, taiko i shamisen, kao i vokali ragamuffina pokazali su se kao hit, i nakon što je Ianchi (Justice For Reason) tvitovao prvi muzički videa grupe “Musical Varriors”, pesma je dobila 6.000 retvita i više od 200.000 pregleda za samo dva dana. I tako je počelo.

Bend je sa novim članovima Srdjanom Toljagićem (gitara) i Aleksandrom Savićem (bubnjevi), krenuo punim gasom i nove pesme i video zapise izbacuju na mesečnom nivou.

Bend je sarađivao sa dosta japanskih muzičara, kao što su Ninety – U, Kiminobu Hirai from Hagakure, Yanchi from JFR, HARDBEAT… a u avgustu sukonačno objavili debi album za poznatu japansku izdavačku kuću  Hi-PLY Records.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime