Sekire su ponovo otkopane… Makartni nazvao Rolling Stonese blues cover bendom, Džeger mu nije ostao dužan

0
413
Oglasi
Pol Makartni, Mik Džeger/Photo: printscreen
Pol Makartni, Mik Džeger/Photo: printscreen

Ser Pol Makartni je u najnovijem intervjuu za The New Yorker nazvao Rolling Stonese blues cover bandom. U intervjuu je izjavio:

– Nisam siguran da bi to trebalo da kažem, ali oni su blues cover bend, to su Stonesi. Mislim da smo mi bili malo širi od toga što su oni svirali.

LEMI JE ROLLING STONESE ZVAO “MAMINIM MAZAMA”: NA SCENI SU SR**E,  SAMO DŽEGER KOJI PLEŠE… ZA NJIH SU BEATLES BILI MAŠINA KOJA MELJE

Makartni, 79 godišnji član grupe The Beatles je ispričao i da je veliki obožavalac Stonesa iako ipak smatra da je njegova grupa bila bolja.

– The Rolling Stones su fantastična grupa i idem da ih gledam svaki put kada nastupaju jer su odličan bend. Mik je odličan, njegovo pevanje i pokreti i sve ostalo, Kit, Roni i Črli, super su, volim ih. Njihove stvari su ukorenjene u bluesu, kada pišu stvari koje se odnose na blues. Kit mi je jednom prilikom rekao: ‘Imaš sreće, imaš četiri pevača u bendu, a mi samo jednog ‘. Obožavam Stonese ali Beatlesi su bili bolji – ispričao je Pol Hauardu Sternu u aprilu.

TAJNA SKRIVENA SVIMA PRED OČIMA… OVAKO SU STONESI PRUŽILI RUKU POMIRENJA BEATLESIMA

Pevač grupe The Rolling Stones nije ostao dužan vršnjaku Makartniju pa je odgovorio u intervjuu Zejnu Lovu za Apple Music, da je njegov bend ‘srećan’ što još uvek izvodi nastupe na stadionima – za razliku od The Beatlesa, koji su se razišli 1970. godine, i dodao:

– Očigledno nema takmičenja među nama. Pol je jako drag. Ja sam političar. Velika je razlika, međutim, u tome što su The Rolling Stones veliki koncertni bend i u svim ostalim decenijama i u raznim koncertnim prostorima, a Beatlesi nikada nisu napravili turneju po arenama. Razišli su se pre nego što je njihova turneja zaista započela. Beatlesi su nastupili na Shea stadionu 1965. godine. Stonesi su nastavili da sviraju. Počeli smo da sviramo na stadionima 1970 -ih i još ih radimo. To je velika razlika između ova dva benda. Jedan bend, na veliku sreću još svira na stadionima, a drugi više ne postoji.

Kompletan intervju sa Makartnijem biće objavljen 23.oktobra.

HL/Izvor: cnn.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime