Saopštenje RTS: Nećemo da učestvujemo u sukobu bivših članova grupe Zabranjeno pušenje

RTS logo
Oglasi

Javni servis objavio je saopštenje povodom najave tužbe od straen Davora Sučića, poznatog kao Sjo Saxon, lidera grupe Zabranjeno puišenje, zbog navodnog kršenja autorskih prava.

Zabranjeno pušenje zvanično tužilo RTS, Stefana Milenkovića i Neleta Karajlića

RTS smatra da je tužbeni zahtev protiv te medijske kuće neoanovan. Javni servis se povodom cele situacije oglasio saopštenjem koje prenosimo u celosti-.

“Tužbeni zahtev prema RTS-u je neosnovan.

Radio-televizija Srbije poštuje prava svih autora. Pravo na sve vidove korišćenja sopstvenog snimka koncerta dr Neleta Karajlića (Nenada Jankovića) i Stefana Milenkovića RTS je stekao na osnovu ugovora sa organizatorom koncerta, koji je predmet tužbe muzičkog autora Davora Sučića, poznatog kao Sejo Sekson.

Na osnovu ovog ugovora RTS je snimio i emitovao navedeni koncert i postavio ga na svoj YouTube kanal, a organizator se obavezao da će regulisati prava svih muzičkih autora čija dela su izvedena na ovom koncertu.

RTS neće učestvovati u javnosti poznatom ličnom sukobu dvojice bivših članova grupe Zabranjeno pušenje”, navodi se u saopštenju.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime