SAMO NEK SE ROKA… U Bačkoj Palanci održan prvi Dunav Fest, a evo kako je tamo bilo…

0
172
Brkovi/ Photo: Marko Ristić
Oglasi

Prvi Palanački Dunav Fest, održan je 16. juna u Bačkoj Palanci. Koliko je bio uspešan govori podatak da je bilo više od hiljadu posetilaca koje ni kiša koja je padala na početku nije omela da dođu, podrže bendove i ostanu do ranih jutarnjih časova.

– Prezadovoljni smo prvim izdanjem Palanačkog Dunav Festa. Bendovi su bili odlični, atmosfera fenomenalna i drago nam je što je publika bila zadovoljna i raspoložena da ostane sa nama do jutra. Nije mala stvar imati oko hiljadu ljudi na događaju koji organizujemo prvi put. Nadamo se da će sledeće godine biti još posećenije. Daćemo sve od sebe da bude još bolje. Nismo sumnjali u svoju ideju. Zahvalili bismo se predsedniku Opštine Bačka Palanka, kao i svim zaposlenima u njoj i Sportsko-poslovnom centru Tikvara koji su nam omogućili da predstavimo projekat Palanačkog Dunav Festa i nadamo se da su prepoznali potencijal promocije Bačke Palanke kroz ovu manifestaciju koju su posetili brojni gosti iz Srbije i regiona. Najvažnije nam je da je sve proteklo u najboljem redu, nije bilo nikakvih intervencija koje bi pokvarile uživanje posetilaca – izjavili su organizatori iz Udruženja Rok kultura, a pozitivne reakcije imali su i svi izvođači koji su takođe ostali do samog kraja festivala.

Oi!kača/ Photo: Marko Ristić
Oi!kača/ Photo: Marko Ristić

Festival su otvorile mlade nade Bačke Palanke, bend Oi!kača, koji je svojim izborom domaćih, regionalnih i stranih pank hitova “zagrejao” publiku.

Odsvirali su i svoju prvu autorsku pesmu “Antinarodni element” kojom su nagovestili u kom pravcu će ići njihov dalji rad i koliko će biti sličan pesmama koje trenutno izvode.

Pogonbgd/ Photo: Marko Ristić
Pogonbgd/ Photo: Marko Ristić

Posle Oi!kačae na binu je izašao Pogonbgd, bend kojem je ovo bio prvi nastup u Bačkoj Palanci i koji je za 45 minuta i dvanaest pesama upozno publiku sa svojim dosadašnjim radom i čak tri objavljena albuma.

Iako im je bio premijerni nastup u Palanci, orili su se stihovi pesama “Pobednik” i “Moji heroji” uz povike da se vrate na bis.

Divlje Svinje/ Photo: Marko Ristić
Divlje Svinje/ Photo: Marko Ristić

Divlje svinje iz Novog Sada odsvirale su kompletno svoj prvi album “Ne gledajte televiziju”, a da je ovo izdanje pun pogodak govori činjenica da je publika pevala zajedno sa njima, naročito istoimeni naslovni singl.

Bend Divlje svinje je, inače, prvo izvođenje svog albuma imao baš u BačkojPalanci pre nekoliko meseci, ali u okviru klupskog nastupa. Sada su imali priliku da sviraju pred većim brojem Palančana i gostiju iz  drugih mesta Srbije i regiona.

Iskaz/ Photo: Marko Ristić
Iskaz/ Photo: Marko Ristić

Niz od tri pank benda “presekao je” pančevački hip-hop sastav Iskaz koji je svojim energičnim scenskim nastupom i hitovima poput “Bomba”, “Grizi, gazi”  i drugim oduševio posetioce Dunav Festa.

Atmosfera se zahuktavala, publika je pevala i skakala i nesebično podržala Iskaz kojem je ovo bio premijerni nastup pred palanačkom publikom.

Brkovi/ Photo: Marko Ristić
Brkovi/ Photo: Marko Ristić

Sledeći su nastupali zagrebački Brkovi koji su svojom autentičnom pojavom i turbo wellness punk folkom rasplesali publiku, ali je i nasmejali što svojim izgledom što duhovitim pričama između pesama.

Svirku su počeli novom pesmom “Boli me” koju je publika pevala zajedno sa njima, a premijerno su izveli numeru “Sudbina”  objavljenu  nekoliko dana ranije.

Goblini/ Photo: Marko Ristić
Goblini/ Photo: Marko Ristić

Festival su zatvorili šabački Goblini. Velike ovacije izazvala je pesma “Luna” koja je potvrdila da iako se festival bliži kraju, raspoloženje u publici ne opada.

Usledili su stari hitovi “U magnovenju”, “Anja, volim te”, a nisu izostale ni pesme sa poslednjeg albuma.

Posle silaska sa bine publika je velikim aplauzom i ovacijama tražila bis pa su Goblini priredili pravo iznenađenje prisutnima – pozvali su sve kolege izvođače da izađu na binu i zajedno sa njima otpevaju obradu pesme “Marjane” kultnog benda KUD Idijoti.

Posle još dve pesme označili su kraj uspešno održanog prvog izdanja Palanačkog Dunav Festa.

A za sve koji nisu bili…

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime