Sama napisala, režirala, producirala, pevala… Bijonse objavila novi video album “Black is King”

0
360
Oglasi
Bijonse/Photo: facebook@Beyonce
Bijonse/Photo: facebook@Beyonce

Bijonse je objavila novi video album “Black Is King” u saradnji sa kanalom Disney+.

Sama je osmislila, napisala, režirala i producirala čitav projekat, u kojem se, osim nje, pojavljuju i Džej Zi, Keli Rouland, Naomi Kembel, Tina Nouls Loson, Lupita Njongo, i mnogi drugi.

NAJLUĐI MASH-UP IKADA? LIK JE SPOJIO RAMMSTEIN I BIJONSE… I EVO KAKO TO ZVUČI

“Black is King” je zasnovan na muzici iz Diznijevog live action rimejka filma “Kralj lavova” (u kojem je Bijons takođe i pozajmila glas odrasloj Nali).

U filmu se smenjuju scene plesa sa kadrovima iz filma “Kralj lavova”, snimcima crnačkih porodica širom sveta i sekvencama u kojima Bijons priča o svom generacijskom duhovnom putovanju. U saopštenju za javnost se kaže da “Black is King” predstavlja pouke iz “Kralja lavova” adaptirane kako bi bile prijemčivije savremenim mladim kraljevima i kraljicama u potrazi za svojim krunama, te da ovaj video projekat slavi iskustvo i živote svih tamnoputih ljudi. Film je sniman u Njujorku, Los Anđelesu, Južnoj i zapadnoj Africi, Londonu i Belgiji. Osim Bijonse, estetici su doprineli i režiseri Emanuel Adjei, Blic Bazavul, Pjer Debušer, Ibra Ake, Dikajl Rimaš, Jake Nava i Kvasi Fordjur.

Pre filma izašao je i dokumentarac o snimanju istog, praćen njenim novim singlom “Black Parade”, koji je simbolično objavljen 19. juna, na dan kada se obeležava kraj robovlasništva u SAD.

https://www.youtube.com/watch?v=07if9Mk2XHw

Prošlog meseca, Bijonse je dobila i nagradu za humanitarca godine, za svoj filantropski doprinos. Podržala je i otvoreno pismo koje je sastavila njena majka, a u kojem se zahteva od američkog Senata da zaštiti glasačka prava svih građana, posebno onih tamne puti.

HL/Izvor: cnn.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime