Sajmon Kauel priznao: Šteta što nisam ranije otkrio sve čari psihoterapije

0
268
Sajmon Kauel/screenshot YouTube @MirrorCeleb
Oglasi

U ekskluzivnom intervjuu koji je dao za britanski Mirror, Sajmon Kauel otkrio je da je prvi put krenuo na psihoterapiju i to u svojoj 63. godini, a tvrdi da je ona pozitvno uticala na njegov život.

– Kada vidim svoje prijatelje, prvo o čemu pričam je kako je terapija imala super pozitivan efekat na moj život – kaže on.

– Voleo bih da sam ovo uradio pre 10 ili 20 godina… kao da mi je težina skinuta sa ramena.

Sajmon Kauel vraća “X Factor” u SAD, dok se sprema dokumentarac o maltretiranju takmičara i ekipe…

Sajmon je toliko strastven u vezi sa svojim novim nedjelnim terapijskim sesijama da je odmah pristao da bude prvi gost na Mirrorovom potpuno novom podcastu “Men in Mind”.

Mini podkast, u saradnji sa dobrotvornom organizacijom za mentalno zdravlje “Mind”, dovešće neke od najvećih muških zvezda u Britaniji da govore o svom mentalnom zdravlju. Istraživanje “Minda” je pokazalo da je četvrtina muškaraca rekla da je osećaj sramote glavni razlog koji ih sprečava da potraže pomoć.

Cilj podkasta je jednostavan: podstaći više muškaraca da se otvore i govore o svojim problemima i emocijama.

– Da si mi rekao: ‘Sajmone, mi ćemo sedjeti.. U tvojoj bašti, pričajući o mentalnom zdravlju’, rekao bih: ‘Jesam li poludeo ili tako nešto’ – kaže.

Mora da je pogledao novi spot Rammsteina… Sajmon Kauel odlučio da se mane estetske hirurgije, plaši ga se i rođeni sin

– Nisam lekar, nisam stručnjak, ali na svoj način sam počeo da to više razumem i uradio sam stvari za svoje mentalno zdravlje na pozitivan način.

– Sada mi je drago da pričam o tome kako bih ohrabrio i druge.

Da biste razumeli zašto se Sajmon obratio terapeutu, potrebno je samo da vratite sat nekoliko godina unazad do početka pandemije Covida, navodi Mirror.

– Patio sam od depresije tokom godina, ali to je bilo nešto što sam sebi objašnjavao kao svoju karakternu osobinu. A onda pretpostavljam da je Covid bio pravi katalizator – rekao je on.

Sajmon Kauel se baš obrukao… Englez nije umeo da prepozna englesku zastavu

Kao i mnogim ljudima tokom tog vremena, njegovo mentalno zdravlje se pogoršalo i on opisuje da je u stalnom stanju anksioznosti.

– U veoma, veoma, veoma ranoj fazi, neki moji prijatelji su se zaista razboleli i ja govorim o stvarno bolesnim ljudima, koji su imali teške probleme – kaže on.

– Pa, pomislio sam: ‘Bože, ako ovo uhvatim, možda će se ista stvar desiti meni i mojoj porodici“ – rekao je on.

Dele istu sudbinu… Bik imao nesreću s motorom, pa dobio ime – Sajmon Kauel

Gledanje vesti samo je pogoršalo stvari, a on je konsultovao lekare kako bi pokušao da smisli kako najbolje da zaštiti svoju porodicu.

– Nisam znao šta je istina ili ne, jednostavno nisam imao pojma osim što sam bio skamenjen na pomisao da se zarazim – ispričao je.

To što je bio član žirija “Ja imam telenat”, dodatno je pogoršalo stvari, jer je morao da radi a odbijao je to. Na kraju, kako Mirror piše, Sajmon jeste imao Covid, ali je prošao bez posledica ili teških simptoma.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime