Sa njima nema pravila, ali je poruka jasna – “Podrška je važna”… Jarboli u Dorćol Platzu proslavili 25 godina albuma “Dobrodošli”

0
332
Jarboli, Dorćol Platz/ Photo: AleX
Oglasi

Jarboli su u subotu, 23. marta, u Dorćol Platzu, u okviru Kontakt konferencije, održali prvi od dva koncerta kojim proslavljaju 25 godina albuma “Dobrodošli”.

Jedan od onih beogradskih bendova koji su menjali lice grada i muzičkih tokova, orivukao je na Dorćol brojne fanove koji su s nestrpljenjem (i malo poduže) čekali da nastup počne.

Jarboli, Dorćol Platz/ Photo: AleX

Ali, vredelo je. Boris i njegova alternativna indie-pop četvorka doneli su upravo ono što se od njih očekivalo, nezaboravno veče za sve koji su imali sreće da nabave ulaznice za prvi koncert. Zato je, sutradan, morala i repriza.

Od prvih pesama sa set liste – “Tn Dn”, “Nema pravila”,”Moje sve”… preko “Atmosfere i “Tri Greha” vozili su Jarboli do “Dana pre kraja sveta”, kroz “Neizvesnost” i “Mladost”, sve do simbolične “Rezolucije UN”, baš u noći uoči 25 godina od NATO bombardovanja.

Usledili su “Nova paranoja”, “Avatar”, “Nešto mi nedostaje” i ster pesama koje je publika uglas pevala zajedno sa bendom, da bi u finiš ušli znakovito, sa “Opsadom”; “Uslovnom slobodom” i, na kraju, najvažnijom porukom – “Podrška je važna”.

Iako već dugo nemaju novi album, studijski “Zabava” objavljen je daleke 2011. a live album “Podrška je važna” 2014. godine, pubika u prvim redovima, njihovi verni fanovi i po 20 i više godina, jasno su stavili do znanja i onim mlađima koji se tek upoznaju sa bendom – Jarboli su stvar entuzijazma, a ne biznisa.

Jarboli, Dorćol Platz/ Photo: AleX

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime