SA DRUGE STRANE JASTUKA… Mjuzikl inspirisan Bajaginom muzikom uskoro u Pozorištu na Terazijama

0
198
Oglasi
Momcilo Bajagic, Bajaga i instruktori
Momcilo Bajagic, Bajaga i instruktori

Sledeće godine se navršava 70 godina od nastanka našeg pozorišta i mi ćemo taj jubilej obeležiti izvođenjem mjuzikla koji će biti inspirisan muzikom Momčilo Bajagić – Bajaga, kazao je Aleksandar Đaja, upravnik Pozorišta na Terazijama na konferenciji za medije u ovom teatru.

On je naglasio da se Pozorištu na Terazijama već igraju dva mjuzikla inspirisana pesmama Zdravka Čolića i Bore Đorđevića.

– Kod nas na repertoaru su mjuzikli ‘Glavo luda’ i ‘Lutka sa naslovne strane’. Prvi je inspirisan pesmom Zdravka Čolića, a drugi velikim hitom Bore Đorđevića. Kada postavimo mjuzikl koji inspirisan Bajaginom muzikom onda smo se na specijalan način odužili trojici najvažnijih protagonista naše pop scene – kazao je Đaja.

Maya Sar, koncert, Pozorište na Terazijama/Photo: Dunja Dupsaj/Željka Dimić
Maya Sar, koncert, Pozorište na Terazijama/Photo: Dunja Dupsaj/Željka Dimić

Upravnik Pozorišta na Terazijama napominje da je radni naslov tog mjuzikla “Sa druge strane jastuka”.

– Imamo Bajaginu saglasnost za postavljanje tog mjuzikla. Znamo da će libreto napisati naš cenjeni dramski pisac Stevan Koprivica – kazao je Đaja.

POGLEDAJTE OFICIJALNI SPOT ZA PESMU “SA DRUGE STRANE JASTUKA” IZ 1985. GODINE.

Prema njegovim rečima, na jesen beogradsku publiku očekuje premijera mjuzikla “Totalni preokret” u režiji mlade rediteljka Ane Grigorović.

– Priča prati sudbine šest žena koje se na nedeljnoj bazi sreću na psihoterapiji, kako bi se na što adekvatniji način suočile sa preprekama na koje nailaze u okviru muškocentričnog sveta u kome žive – kazao je Đaja.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime