“Ruka za spas“… Bend Direct Drive objavio CD izdanje debi albuma

0
94
Direct Drive
Direct Drive (BARF)/ Photo: AleX
Oglasi

Vojvođanski bend Direct Drive objavio je svih osam spotova i CD debi albuma “Ruka za spas“ za izdavačku kuću AS STUDIOTON.

Bend je osnovan 2011. godine. Članovi su: Nikola Nenin (vokal, solo gitara), Aleksandar Nenin (ritam gitara), Julijan Vojin (bubnjevi) i Srđan Lakičin (bas gitara).

Od samog početka bend je, osim ljubavi prema svirci i kvalitetnim kompozicijama modernih i savremenih rock/punk/metal/grunge/alternatinih izvođača, imao i motiv – promociju kvalitetnog i sirovog rokenrola.

Posle šest godina sviranja kavera, puni iskustva, navežbani, reoformljeni i motivisani, odučili su da krenu u autorske vode i započeli rad na konceptualnom, autorskom, debitantskom albumu “Ruka za spas”.

Prvi video singl “Ništa drugačija“ objavili su početkom 2020. godine. Spot za pesmu “Bezdan“ objavljen je u septembru 2021., a kasnije iste godine, album “Ruka za spas“ objavljuju kao digitalno izdanje.

Te godine bend je ušao u finale Rokerijade, a godinu dana kasnije odneo i pobedu na Zaječarskoj gitarijadi.

Naredni period bend je proveo na tzv. lokalnoj turneji – nastupali su na Vally Echo Festu, Kanal Festu a imali su i do sada najveći nastup u karijeri – na Danima piva u Zrenjaninu.

Početkom 2024. godine Direct Drive potpisao je ugovor sa izdavačkom kućom AS STUDIOTON. Ova saradnja rezultirala je spotovima za celokupan album, ali i fizičkim CD izdanjem albuma “Ruka za spas“.

Direct Drive, Gitarijada 2022/ Photo: AleX

– Album sadrži 8 pesama koje su nastale u periodu od 2017. do 2018. godine. Tekstualno, to je konceptualni album o traganju za identitetom u današnjem svetu – kazao je frontmen Nikola Nenin i dodao:
– Inicijalna inspiracija za album je proistekla iz roka devedesetih, ali su i moderni žanrovi definitivno uticali na krajnji zvuk ovog izdanja.

Muziku, tekstove, snimanje, miks i mastering potpisuje Nikola Nenin, a aranžmane je radio ceo bend.

Bend Direct Drive planira da nastavi koncertnu i medijsku promociju albuma “Ruka za spas“, a istovremeno završava i rad na novom EP-u koji će biti objavljen za istu izdavačku kuću.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime