Rokenrol Kosidba na Rajcu… 14. jula Prvi Open Air festival u srcu Srbije

0
294
Oglasi

Prvi put ove godine Kosidba na Rajcu, manifestacija koja se održava skoro pola veka, 14. jula će početi uz zvuke rokenrola.

Photo: Promo
Photo: Promo

Zajedničkom saradnjom Turističke organizacije Ljig, beogradske izdavačke kuće Four Four Production i milanovačkog Udruženje ljubitelja kulture KREČ kreiran je program “Rok veče”.

Ispod spomenika kosaču na Rajcu, na Prvom Open Air festivalu u srcu Srbije nastipiće bendova koji garantuju sjajan provod: Bjesovi, Mravi, Kora Bend, Strah od Džeki Čena, The Bangcocks i Cassidy’s Brewery.

Cassidy’s Brewery/ Photo: Facebook @cassidysbrewery
Cassidy’s Brewery/ Photo: Facebook @cassidysbrewery

Cassidy’s Brewery je šestočlani pank rok bend iz Beograda. Zaljubljenici u irsku muziku, počeli su sa radom u maju 2008. godine, ali u sadašnjem sastavu sviraju od početka 2016.

Članovi benda su: Nikola Zečević – Zeka (vokal, akustična i električna gitara), Uroš Marjanović – Dain (harmonika, glavni vokal), Stanko Milojković – Keni (bas), Nikola Milojković – Japanac (bubnjevi, glavni vokal), Damjan Dakić (violina) i Nemanja Jovanović (električna gitara).

Cassidy’s Brewery sviraju obrade Dropkick Murphys, Flogging Molly’s, The Pogues, ali i tradicionalne irske pesme u pank i hard rok verzijama.

The Bangcocks/ Photo: Facebook @thrbangcocks
The Bangcocks/ Photo: Facebook @thrbangcocks

The Bangcocks su rok grupa nastala početkom 2013. godine u Beogradu. Neguju moderni rok pristup, sa jasnim uticajem hard roka i grandža.

Aktuelni album “Hodaj sa nama” objavili su početkom ove godine. Do sada su održali više od 50 nastupa po festivalima (Exit, Royal Music Fest, Uranak Fest) i klubovima u celom regionu.

Kora Bend/ Photo:: Facebook @viskora
Kora Bend/ Photo:: Facebook @viskora

Bend Kora nastao je krajem 2010. Postavu čine Mladen Živković (gitara), Bojan Mandić (bas), Saša Jovanović (bubnjevi), Goran Čamdžija (vokal) i Zoran Čamdžija (gitara).

Zvuk sastava Kora definiše mešavina različitih muzičkih pravaca, od hard i dark roka, preko alternative s obrisima panka, do izraza koji čine elementi popa i fanka. Bend se u poslednjih pet godina nametnuo kao kultna koncertna atrakcija kako u samom Beogradu tako i širom zemlje i regiona, svojim solističkim nastupima i učešćem na festivalima.

Mravi/ Photo: Facebook/Mravi
Mravi/ Photo: Facebook/Mravi

Beogradski bend Mravi nastao je krajem prošlog veka. Mravi se bavi autorskom muzikom, do sada su objavili album “Na travi”, a novi album je u nastajanju,

Članovi benda su: Nebojša Anđelković, Aleksandar Dervišević, Miloš Delić, Saša Ivanović, Nenad Tešić…

 

Strah od Džeki Čena/ Photo: Facebook @strahoddzekicena
Strah od Džeki Čena/ Photo: Facebook @strahoddzekicena

Strah od Džeki Čena je petočlani bend iz Gornjeg Milanovca u sastavu: Andrija Jovanović (bubanj), Jovan Dmitrović (bas gitara), Stefan Dimitrijević (gitara), Marko Pavlović (gitara) i Marko Božović (vokal). U ovoj postavi bend postoji i svira od 2013. godine.

Nisu žanrovski odredženi pa je njihova muzika svojevrsna kombinacija, bluza, hard roka, grandža, popa i još nekih pravaca.

Bend je prvi singl “Brisel” snimio 2015. godine. Pesma je ubrzo postala primećena kod publike i najavila je album “Strah od Džeki Čena” koji je objavljen u februaru 2017. Na njemu se nalazi 9 autorskih pesama koje bend izvodi na svojim nastupima.

Bijesovi/Photo: Promo
Bijesovi/Photo: Promo

Legendarne Bjesove nije potrebno posebno najavljivati. Činjenica da i posle 20 godina postojanja imaju brojnu publiku govori sama za sebe.

A Bjesovi su: Zoran Marinković (vokal), Slobodan Vuković (gitara), Ivan Kovačević (gitara), Marko Marković (bas), Miroslav Marjanović (bubnjev) i Ramon Hamel (bubnjevi).

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime