Rodžer Tejlor: Granice su užasan izum čovečanstva, a mi upravo postavljamo još jednu

0
191
Oglasi
Rodžer Tejlpr/Photo: www.rogertaylorofficial.com
Rodžer Tejlor/Photo: www.rogertaylorofficial.com

Rodžer Tejlor, bubnjar grupe Queen, poslednje je ugledno ime u nizu kad je reč o kritici sporazuma o Brexitu, pošto nije uspela ideja da se osiguraju bezvizne turneje za britanske muzičare po Evropi.

Bubnjar, koji je bio jedna od 100 slavnih osoba koja je potpisala pismo protiv sporazuma, opisao ga je kao “užasan retrogradni korak” tokom razgovora na BBC radiju 4 u emisiji “The World This Weekend”.

– Granice su užasan izum čovečanstva, upravo postavljamo još jednu i mislim da je to grozan retrogradni korak – rekao je.

Sad i oni znaju šta su vize… Pokrenut #BorisKilledMusic – britanski muzičari besni zbog novog viznog režima

Tejlor je takođe otkrio učinak koji bi potencijalno mogao imati na tim za turneje grupe Queen – koji se već suočio s finansijskim slomom nakon što je korona virus naterao bend da odloži evropsku turneju.

– Znam naš tim, sve momke koji rade na našim koncertima, oni su ti koji su patili – rekao je i dodao: – Mi umetnici možemo da se vratimo na pisanje pesama i na izdavaštvo, oni to ne mogu. Njima su koncerti bili svakodnevni, redovni posao, pa je to bio jak udarac za našu industriju, vrlo težak.

A mi ćutimo, jer nama je dobro… Održan protestni marš britanskih radnika u muzičkoj industriji

Njegovi komentari dolaze nakon što je vlada Velike Britanije priznala da trenutno ne pregovara s državama članicama EU oko aranžmana za gostovanje umetnika i njihove timove, uprkos tome što je “čula” da je muzička industrija “u krizi” i da hitno treba delovati.

Kerolajn Dinenaž, britanskoj državnoj ministarki za digital i kulturu, zastupnici su prošle sedmice pitali šta namerava da preduzme – prethodno odbacivši ideju o bezviznom “muzičkom pasošu” za umetnike i timove, a ona je ponovila tvrdnje da je EU kriva, kao i da “nema apetita” za nastavkom pregovora s EU jer su Velikoj Britaniji postavljeni zahtevi koji nisu traženi od drugih zemalja G7.

HL/Izvor: ravnododna.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime