Ringo Star posle 50 godina otkrio: Nikada nismo planirali da “Abbey Road” bude kraj Beatlesa

0
207
Oglasi
The Beatles Abbey Road Album Cover
The Beatles Abbey Road Album Cover

Bubnjar legendarne grupe The Beatles Ringo Star otkrio je da čuvena liverpulska četvorka nikada nije planirala da “Abbey Road“ bude njihov poslednji album.

Album “Abbey Road“ se prošle nedelje, posle 50 godina, vratio na prvo mesto britanske top liste, zahvaljujući luksuznom reizdanju povodom zlatnog jubileja.

Dugo se verovalo da je bend ušao u studio znajući da snimaju svoj poslednji album. Međutim, nedavno je istoričar, pisac i najugledniji poznavalac Beatlesa Mark Luison, nedavno otkrio audio snimak iz septembra 1969. na kojem se jasno čuje kako Džon Lenon, Pol Makartni i Džordž Harison planiraju novi album, podseća BBC.

Snimak je napravljen za bubnjara Ringa Stara, koji je opravdano odsustvovao sastanku jer je bio u bolnici zbog crevnih tegoba.

Sam Ringo Star potvrdio je za BBC da su Beatles planirali da prave novu muziku i izdaju albume i tokom 70-ih.

– Snimili smo ‘Abbey Road‘ i mislili smo: ‘OK, ovo je zaista dobro‘, ali niko od nas nije rekao: ‘OK, ovo je poslednji put da sviramo zajedno‘. Niko to nije rekao, i nikada to nisam osetio – kaže Ringo.

Priseća se da bi nakon završetka snimanja albuma svako od njih otišao da radi šta god želi, sve dok ih Pol ne nazove i predloži im da uđu u studio i naprave još jedan.

– Tako da to nije bio kraj, jer je na kraju krajeva ljubav koju dobijate ljubav koju pružate. Tako da nikada nisam osetio da je to (kraj benda) konačno – objasnio je legendarni bubnjar.

 

Ringo je ipak uspeo da na svom novom albumu “What‘s My Name“, na neki način ponovo okupi Betlese. Naime, zajedno sa Polom Makartnijem snimio je nikada objavljenu pesmu Džona Lenona “Grow Old With Me“.

Džon je snimio demo verziju 1980. na Bermudama (tzv. “Bermuda Tapes“), i Ringo je ih je tek nedavno dobio na CD-u, gde ga jedna Lenonova rečenica naterala da obradi njegovu pesmu.

– Na samom početku snimka Džon kaže: ‘O, ovo zvuči kao dobra pesma za Ričarda Starkija. Bila bi sjajna za tebe, Ringo – Oči mi se i dalje ispune suzama kad se toga setim – kaže Ringo.

HL/Izvor: BBC

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime