Reditelj Piter Veber gost desetog Japansko-srpskog festivala filma

0
227
Piter Veber/ Photo: JSFF
Oglasi

Piter Veber, britanski reditelj koji je poverio prvu značajnu ulogu sada poznatoj glumici Skarlet Johanson, biće jedan od specijalnih gostiju desetog Japansko-srpskog festivala filma koji će biti održan od 8. do 12. novembra godine.

Veber se proslavio debitantskim filmom “Devojka sa bisernom minđušom“ (Girl with a Pearl Earring), u kome igraju Skarlet Johanson, Kilian Marfi i Kolin Firt, a koji mu je doneo nominacije za gotovo sve najveće filmske nagrade, uključujući i tri za Oskara.

Pored Pitera Vebera, ovogodišnji JSFF posetiće i čuvena kasting direktorka Lusi Lenoks, saradnica najvećih filmskih studija, koja će takođe održati seriju predavanja, reditelj koji je na JSFF-u 2020. godine dobio nagradu za najbolji film, Masakazu Kaneko, kao i još nekolicina značajnih japanskih filmskih autora.

Gore pomenuti gosti će takođe biti učesnici panela i masterklasova u organizaciji JSFF-a, za koji će prijave biti otvorene od ponedeljka 16. oktobra na sajtu festivala.

Žiri JSFF/ Photo: JSFF

Ovogodišnjoj selekciji dugometražnih ostvarenja japanske i srpske produkcije pravdu će upravo deliti Piter Veber i Masakazu Kaneko, kao i srpski predstavnici glumica Monika Romić i viseštruki pobednik JSFF-a, reditelj Ognjen Petković.

Treba pomenuti da će ovo ujedno biti i prva poseta Pitera Vebera Srbiji, čije se interesovanje o srpskoj kulturi i domaćoj filmskoj sceni pobudilo nakon poznastva sa glumicom i direktorkom festivala Jovanom Stević u okviru madridske radionice sa Nensi Bišop.

Sve aktivnosti ovogodišnjeg programa Japansko – srpskog festivala filma možete da pratite na zvaničnom sajtu festivala, kao i FB i IG mrežama.

Photo: Promo
Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime