Record Store Day UK najavio nova vinilna izdanja The Clash, The Cranberries, Majlsa Dejvisa…

0
149
Oglasi
TheCranberries/Photo: facebook@TheCranberries
The Cranberries/Photo: facebook@TheCranberries

Record Store Day UK najavio je, između ostalih, posebna izdanja The Clash and The Cranberries za 2021. godinu.

Biće predstavljena četiri izdanja u ograničenom tirašu kako bi se prikupio novac izdanju za organizaciju War Child. To su The Clash “If Music Could Talk“, Majls Dejvis “Miles Davis Champions From The Complete Jack Johnson Sessions”, The Cranberries “Stars: The Best of 1992–2002” koji stižu 17. jula, dok “HELP EP” sa numerama Radioheada, PJ Harvija, Gurua, Portisheda i drugih takođe stiže 12. juna, prvog Record Store dana u godini.

Fergal Lavler iz grupe The Cranberries rekao je:

– Veoma smo počastvovani što je Universal odabrao “Stars” kao posebno izdanje vinila za Dan prodavnica ploča. Prihod od prodaje ide fondaciji War Child, dobrotvornoj organizaciji koja neverovatno radi na pružanju pomoći ugroženoj deci u ratom zahvaćenim zemljama.

Ričard Klark, šef War Child Recordsa, dodao je:

– ilo nam je drago što smo prošle godine bili dobrotvorni partner za RSD i prikupili više od 12.000 funti kako bismo pomogli u promeni života dece pogođene sukobima. Bila je ovo zaista teška godina za sve i zaista smo ponosni što smo sarađivali sa RSD, nezavisnom zajednicom diskografskih kuća i napravili razliku. Muzička industrija je uvek bila toliko važna za našu dobrotvornu organizaciju i zaista smo uzbuđeni što smo se vratili kao partner za 2021. godinu.

TONI AJOMI FANOVIMA BLACK SABBATHA PRIPREMIO SPECIJALNO IZNENAĐENJE ZA RECORD STORE DAY…

Još u septembru prošle godine otkriveno je da je prvi Dan prodavnica ploča (održan u avgustu) rezultirao rastom prodaje vinila od 3%, uprkos pandemiji COVID-19 koja je prouzrokovala značajne poremećaje u maloprodajnoj industriji.

U 2020. godini prodaja vinila u Velikoj Britaniji dostigla je najviši nivo od početka 1990-ih.

HL/Izvor: NME

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime