“Reči”… Novi video singl Igora Vincea i Zoe Kida

0
669
Igor Vince
Igor Vince/ Photo: Jelena Petković
Oglasi

Igor Vince, pesmom “Reči”, koju potpisuje kao autor i kompozitor, ponovo ukazuje na širok spektar svog muzičkog izražavanja.

Ovom laganom numerom, autor kao da želi da nagovesti veoma uzbudljivu i intenzivnu godinu koja ga očekuje na muzičkom planu, i veliki uspeh koji je već ostvario ulaskom u ovogodišnji izbor za Pesmu Evrovizije, sa pesmom “Zato što volim” (duet sa Banetom Lalićem).

– Zoe Kida je svojim divnim, jedinstvenim vajbom i šarmom toliko oplemenila ovu pesmu, da me je potpuno očarala. Bilo je sjajno sarađivati sa njom. Znate, veoma je delikatno kada treba da izaberete nekog sa kim možete da podelite svoje emocije, svoju pesmu, i ko će svojim izrazom biti u skladu sa atmosferom i emocijom koju pesma nosi, i još doprineti celom delu. A Zoe je bila savršena – izjavio je zadovoljni Igor Vince i dodao:
– Nekako se krajnje spontano tako namestilo, da ovako opuštajuća i emotivna ljubavna pesma, bude kao uvertira i najava za nešto sasvim drugačije, za jedno veliko iznenađenje i pravu muzičku bombu koju ćemo Bane Lalić i ja izvesti na takmičenju za izbor za Pesmu Evrovizije. I mnogo mi je drago da je tako, to je skroz u mom stilu.

Zoe Kida
Zoe Kida/ Photo: Jelena Petković

Od vrlo energičnih, ritmom nabijenih, numera i prodornih duvačkih linija, do najsuptilnijih balada, Igor se, na sebi svojstven način, razigrava sa žanrovima kao što su fank, soul, rok, rege, r’n’b, worldbeat, afrobit, džez i pop.

Kako na velikim festivalskim, tako i na manjim, klupskim binama, Igora uvek prati njegov internacionalni, mnogočlani bend “Drum, Brass And Keys” koji karakteriše snažna duvačka sekcija, upečatljiva ritam sekcija, egzotični prateći vokali i neizostavne afro-funky plesačice.

Igor Vince
Igor Vince/ Photo: Jelena Petković

Ovaj Beograđanin, poznat je i kao jedini muzičar van afričkog kontinenta u bendu Femija Kutija, sa kojim je do sada svirao na brojnim turnejama širom sveta.

Pored saradnje sa Femijem Kutijem, Vince je sarađivao i nastupao i sa mnogim drugim muzičkim velikanima, Keziah Jones, Fatoumata Diawara, Dean Bowman, Cheick Tidiane Seck, Cheikh Lo.

Posle drugog albuma, snimanog uživo na velikom koncertu na Kalemegdanu 2018. godine – “Igor Vince & His Drum, Brass And Keys LIVE @ Kalemegdan”, Igor je objavio  nekoliko singlova među kojima su “Sreća je” i “Vreme je”, u kome su gostovali najistaknutiji rege muzičari regiona – Hornsman Coyote i Brain Holidays iz Hrvatske, koji je neposredno posle objavljivanja dobio i titulu rege himne Balkana.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime