Rebel Star predstavio “Mesec” i najavio sedmo studijsko izdanje

0
174
Rebel Star/ Photo: Marina Uzelac
Oglasi

Dve godine posle objavljivanja albuma “Početak i kraj” Rebel Star predstavlja novi singl “Mesec” i najavljuje sedmo studijsko izdanja “Sedmo nebo” za kraj leta.

Spot za novi singl smislio je maestro Dinko Čvorić – Doringo, a “Mesec” je dostupan na svim digitalnim platformama, bandcampu i YouTubeu.

Lek za umorne uši i pregrejana pojačala… Rebel Star zove na “muziku na drva”

Svoju rokenrol misiju Rebel Star nastavlja još jednim poglavljem knjige koja se bez kompromisa piše od 2006. godine.

Nove pesme snimljene su tokom desetak olovnih beogradskih dana u Down There Studiju sa Urošem Milkićem, a težina tih majskih dana oseća se na celom albumu.

Rebel Star/ Photo: Marina Uzelac

“Mesec” je Milan Glavaški u svom vrhunskom izdanju: zapitan, glasan, angažovan i neko ko ne odustaje od ljubavi.

U pesmi ima stih “pisao sam svako jutro pesme bez cilja, da se izborim sa šizofrenim vestima”, a to stanje borbe i nepristajanja na potpuni raspad još više je pojačano adekvatnom pratnjom zagrebačke ekipe – Zvonka Obajdin (sint, orgulje, vokal), Daniel Rodik (električna gitara), Ernest Džananović (bubanj i perkusije), Goran Ritoša (bas) – koja čini da Rebeli pulsiraju na najbolji način.

– Pesma je nastala kada sam višesatno čitanje vesti iz svoje tri države zamenio radom na albumu. “Mesec” je nervozni san koji donosi nemir i neizvesnost, podsvesni poziv na šetnju po tamnoj strani meseca u borbi za budućnost – kaže Milan Glavaški.

– Pesma se možda zove “Mesec” ali prži kao sunce u tri minuta surf psihodelije. “Mesec” je istovremeno surf, indie, zvuk Berlina, Njujorka, Beograda i Zagreba u jednom – definišu zvuk benda na novom singlu Zvonka i Daniel.

Prvi korak “novog početka”… Bend Rebel Star predstavio novo studijsko izdanje

Album “Sedmo nebo” biće dostupan u septembru, a bend planira da svira širom regiona. Nove pesme su moćne, teške i bitne, a takvi su i koncerti koje Rebeli sviraju.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime