Raw Hide svira bluz u Metropolisu… a šta bi drugo…

0
698
Oglasi
Raw Hide (Sirova koža) / Photo: Facebook/ Raw Hide
Raw Hide (Sirova koža) / Photo: Facebook/ Raw Hide

Jedan od najkvalitetnijih, najiskusnijih i najpostojanijih domaćih ritam i bluz sastava Raw Hide (Sirova koža) osnovan još davne 1982. godine, nastupiće 10. decembra u muzičkoj kući Metropolis.

Lider benda Jovan Ilić je godinama nastupao sa brojnim grupama u rodnom Šapcu i u Beogradu, a osnivanjem sastava Sirova koža počeo je da istražuje tradicionalne i savremene aspekte bluz muzike. Repertoar su u početku zasnivali na obradama, ali su se vremenom sve više oslanjali na sopstveni materijal.

Diskografski bend je debitovao 1987. godine objavljivanjem singla “All night long”. Drugi singl “No PlaceTo Go” objavljuju 1991. godine.

Raw Hide (Sirova koža) / Photo: Facebook/ Raw Hide
Raw Hide (Sirova koža) / Photo: Facebook/ Raw Hide

Početkom 1994. godine sa obradom “Cuttin’ Out” učestvuju na kompilaciji “Belgrade the Blues Today Vol. 1” (PGP RTS). Iste godine objavljuju prvi CD “Hugger Mugger” za koji sami rade produkciju.

U novembru 1996. godine na beogradskom Marsoni Blues Festivalu nastupaju sa Gerijem Slounom, a tokom njegovog boravka u Beogradu snimaju drugi CD “Gypsy Moon” koji je objavljen početkom 1997. godine. Geri Sloun peva prateće vokale, svira usnu harmoniku i producira čitav materijal. U temi “Doin’ My Thing” Jovana Ilića, Sloun priča o boravku u Beogradu i radu sa bendom Sirova koža.  

Tokom karijere, Sirova koža je izgradila imidž klupskog benda tako da pored učešća na džez i bluz festivalima u Srbiji i regionu, redovno sviraju po klubovima. Članovi benda Raw Hide (Sirova koža) su: Jovan Ilić (vocal, harp), Ivan Stanošević (guitar, vocal), Darko Grujić (keyboards, vocal), Miša Krstanović (bass, vocal) i Željko Janković (drums).

Raw Hide (Sirova koža) i muzička kuća Metropolis garantuju nezaboravno muzičko veče 10. decembra u 21:00. Ulaz je besplatan.

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime