RAMPA je pobedila na BARF-u, ali BARF je podigao rampu za još neke bendove o kojima ćemo tek čuti dobre stvari… (fotoreportaža)

0
428
LouD (BARF 2019)/ Photo: AleX
Oglasi

Finale devetog Beogradskog autorskog rok festivala u organizaciji URMUS-a održano je u nedelju u Domu omladine Beograda.

Posetioci su u legendarnoj Amerikani imali priliku da uživaju u fantastičnoj svirci deset takmičarskih (Glasovi iz unutrašnjosti, Vatreni prsten, RAMPA, LouD, Natalee, Mokri asfalt, Ulje, Treća smena, Hunting Souls i Sorabi) i tri revijalna benda (Majdan – prošlogodišnji pobednici, Lagana sreda i Rock).

Žiri koji je ove godine radio u sastavu: Dušan Vesić, Katarina Epštajn i Vladan Vlajko Đurđević, imao je težak zadatak da od deset sjajnih bendova izabere onaj najbolji.

RAMPA/ Photo: AleX
RAMPA/ Photo: AleX

Prva nagrada festivala pripala je pančevačkom bendu RAMPA (Radioaktivna melodija Pančeva), dok je drugu nagradu i simpatije svih posetilaca i učesnika osvojio mladi bend iz Valjeva – Vatreni prsten čiji članovi imaju – 13 i 14 godina.

RAMPA/ Photo: AleX
RAMPA/ Photo: AleX

Nagradu publike osvojio je bend Sorabi iz Beograda, a specijalne nagrade prijatelja i partnera festivala, izdavačke kuće RnR Records, dodeljene su bendovima Hunting Soul (Beograd) i Ulje (Kruševac).

Vatreni prsten/ Photo: AleX
Vatreni prsten/ Photo: AleX

Najmlađi učesnici festivala, Vatreni prsten iz Valjeva oduševili su publiku i ostale učesnike svirkom koja sigurno prevazilazi njihove godine.

Svi su se složili da je Petar Ružičić (13 godina) već sada vanserijski bubnjar koji je zasenio svojim talentom.

Još jedan mlad bend po godinama nastupio je sledeći, ali je odmah svima bilo jasno kakvu zrelost u svojim pesmama i svirci nosi RAMPA.

Natalee/ PhotoAleX
Natalee/ PhotoAleX

Bend LouD (pobednici Mobil Demo Festa u organizaciji portala Headliner.rs) opravdao je ulogu “veterana” svojim energičnim i upečatljivim nastupom, a odmah posle njih publika je imala priliku da čuje nešto moderniji pristup muzici grupe Nataleé koja je harmonije svojih pesama slagala na DJ bitove.

Usledio je još jedan sjajni ženski vokal, ali uz znatno čvršći pank-rok zvuk benda Mokri Asfalt.

Ove godine u finalu BARF-a našla su se dva benda iz Kruševca – Ulje i Treća smena. Žanrovski različiti, na najbolji način branili su boje svog grada.

Beogradski Hunting Souls je prisutne vratio u rockabilly epohu i uspeo da razigra celu Amerikanu.

Poslednji takmičarski bend Sorabi priredio je pravu rok simfoniju. Najbrojniji bend finalne večeri, naime, ima 12 članova, od kojih čak osam pripadnica lepšeg pola.

Sorabi/ Photo: AleX
Sorabi/ Photo: AleX

Posle završetka takmičarskog dela programa usledio je nastup revijalnih bendova: Majdan, Lagana sreda i Rock.

Prošlogodišnji pobednici BARF-a, Majdan, pokazali su kako treba da zvuči i izgleda pobednički bend, kao i Lagana sreda (pobednici Bunt Rok Festivala).

Svojim prisustvom BARF su počastvovale dve istinske rok legende sa ovih prostora – Aleksandra Slađana Milošević i Milić Vukašinović.

Njima je predsednik Udruženja rok muzičara Srbije, Predrag Cvetković, uručio plakete u znak zahvalnosti na podršci rada udruženja koje je nedavno obeležilo desetogodišnjicu postojanja.

Ispred Doma omladine Beograda, partnera i prijatelja festivala, plaketu je primila Jelena Pavičević.

Rock/ Photo: AleX
Rock/ Photo: AleX

Revijalni deo programa festivala zatvorio je sjajni bend Rock, prošlogodišnji finalisti i dobitnici nagrade izdavačke kuće RnR Records. A mi puni pozitivnih utisaka sa nestrpljenjem očekujemo sledeću godinu i deseti, jubilarni BARF.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime