Rambo protiv smrada… Muzičar podržao građane Zrenjanina u protestu “Stop kafileriji”

0
223
Oglasi
Rambo Amadeus/Photo: YouTube printscreen
Rambo Amadeus/Photo: YouTube printscreen

Zrenjaninska kafilerija, uprkos rešenju o privremenoj zabrani rada, nastavila je sa širenjem neprijatnih mirisa, pa su građani Zrenjanina prinuđeni da udišu smrad koji se ispušta iz postrojenja za preradu životinjskih ostataka.

Ovaj čin, za koji mnogi smatraju da je iz inata i protiv zakona, dodatno je motivisao Zrenjanince, da se protesti koji traju već nekoliko nedelja intenziviraju.

Njih više od četiri hiljade potpisalo je peticiju, kojoj podršku pružaju i oni koji nisu stanovnici grada na Begeju. Među njima je i muzičar Rambo Amadeus, poznat po svojim ekološkim aktivnostima i borbi za očuvanje životne sredine. On ističe da sa velikim interesovanjem prati šta se dešava u Zrenjaninu:

– Neuk čovijek demokratiju shvata na pogrešan način. On misli da demokratija podrazumjeva da svako radi šta hoće. Demokratija je viši stepen reda od diktature, u njemu građani međusobno moduliraju svoje ponašanje.

Svakako je nedopustivo da se dozvoli jednoj neodgovornoj personi da pretvori ovaj divan drevni gradić u selendru – rekao je Rambo Amadeus povodom protesta građana Zrenjanina, koji ne posustaju u svojoj borbi.

Oni za subotu najavljuju novi protest ispred ulaza u pogon kafilerije, u Pančevačkoj ulici u Zrenjaninu.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime