Queen objavili na YouTubeu kompletan koncert iz Harkova iz 2008. kako bi prikupili sredstva za pomoć Ukrajini

0
313
Oglasi
Queen u Harkovu 2008/Photo: printscreen
Queen u Harkovu 2008/Photo: printscreen

Brajan mej i Rodžer Tejlor iz grupe Queen na YouTube su postavili kompletan koncert ‘Queen and Paul Rodgers Live in Ukraine’ koji su 2008. godine sa Polom Rodžersom održali u gradu Harkovu u Ukrajini, a sve kako bi prikupili što više sredstava za pomoć Ukrajini.

Bend je svirao u Ukrajini s Polom Rodžersom toekom turneje ‘Rock the Cosmos Tour’ nakon čega je objavljen live album i propratni DVD koji su objavljeni sledeće godine. Svi obožavaoci koji su u streamingu gledali njihov dvosatni set zamoljeni su da doniraju UNHCR Agenciji UN-a za izbeglice.

“KYIV CALLING”… UKRAJINSKI BEND OBRADIO ČUVENI PANK HIT THE CLASH KAO PRKOS RUSIMA

Brajan Mej podelio je i fotografiju sa tog koncerta na Instagramu još u februaru i napisao: “Toliko sjajnih uspomena na sjajna vremena u Ukrajini. Ova fotografija snimljena je tokom nezaboravne večeri na Trgu slobode u Harkovu 2008. Čini se neverovatnim da bi miran život Ukrajine mogao biti tako besmisleno razbijen u 21. veku. I nepodnošljivo je da svet može samo da gleda i dopusti da se to dogodi. Svi molimo za mir za vas, dragi prijatelji”.

Najavljujući prikupljanje sredstava Brajan Mej i Rodžer Tejlor napisali su na Instagramu: “U septembru 2008. Queen i Pol Rodžers odgovorili su na poziv ukrajinske fondacije ANTIAIDS kako bi se obratili mladima u zemlji s porukom ‘Don’t Let AIDS Ruin Your Life’. Tom prilikom su održali besplatni koncert za podizanje svijesti o AIDS-u ‘Life Must Go On’ na istorijskom Trgu slobode u Harkovu za više od 350.000 ljudi uživo i izuzetno brojnu televizijsku publiku od više od 10 miliona gledalaca koji su pratili njihov nastup”. 

“Bend se seća tog događaja kao nezaboravnog iskustva… jedne od onih rijetkih stvari u životu za koje znate da ih nikada nećete zaboraviti. Susret u muzici, ali i okupljanje u borbi protiv zajedničkog neprijatelja… Danas, s miliionima ukrajinskih izbeglica kojima je potrebna hitna humanitarna pomoć od druge nevolje, Queen se vraća u svoj istorijski trenutak uz specijalnu projekciju na YouTubeu s ciljem prikupljanja donacija za UNHCR-ove napore da pomognu”.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime