Putovanje kroz muzičku tradiciju Irske i Srbije… The Quiet Men i Teofilovići održali koncert u Domu omladine

0
288
The Quiet Men/ Photo: AleX
Oglasi

U utorak, 15. marta, u okviru 11. Beogradskog irskog festivala, održan je zanimljiv koncert koji je na najbolji mogući način spojio irsku i srpsku tradiciju.

Na binu su najpre izašli specijalni gosti – irski duet The Quiet Men, koji sarađuje pune 32 godine i do sada su objavili 23 albuma.

The Quiet Men/ Photo: AleX

Džon MekGlin i Ričard Bojl su poznati vokali iz čuvenog ansambla Riverdance i Anuna, s tim što je na sinoćnjem nastupu Džon svirao i akustičnu gitaru.

The Quiet Men su izveli kratak, ali emotivan set pažjivo odabranih numera – od tradicionalnih “Rocky Road To Dublin“, “Dulaman“, “Fionnghuala” i “Black Is The Color” do MekGlinove autorske balade “If All She Has Is You“.

Irski dvojac nije krio zadovoljstvo što prvi put nastupa pred ovdašnjom publikom i više puta su se zahvalili Teofilovićima i organizatorima Beogradskog irskog festivala na ukazanom poverenju.

Teofilovići/ Photo: AleX

Od trenutka kada su izašli na scenu, Ratko i Radiša su zagospodarili istom. Svojim moćnim, sofisticiranim glasovima proveli su prisutne kroz tradicionalne klasike – “A što ti je mila kćeri“, “Čaj goro“, “Vidova“, “Kraj potoka bistre vode“, “Jano mori“…

U kratkim najavama pesama, Ratko je naglasio da je tema koncerta ljubav i da mu je drago što, posle pet godina, ponovo nastupaju u prestonici.

Za sam kraj ostavili su “Navali se Šar planina“ i romsku himnu “Đelem, đelem“. Oduševljena publika ih je pozvala na bis i posle numere “Sedna baba da večera“, braća Teofilović su pozvala Džona i Ričarda da im se pridruže na bini i zajedno se poklonili prisutnima.

Bio je ovo najlepši način da poznati Čačani proslave 30 godina svoje karijere i još jednom potvrde status najtraženijeg etno dueta na Balkanu i u Evropi.

The Quiet Men i Teofilovići/ Photo: AleX
Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime