Pussy Riot pozivaju na rušenje “Putinovog terorističkog režima” novom pesmom “Mama, Don’t Watch TV”

0
343
Pussy Riot - Mama, Don’t Watch TV, screenShot
Oglasi

Pussy Riot su se vratili sa još jednom snažnom protestnom himnom usmerenom protiv ruske vlade – sint-pank numerom pod nazivom “Mama, Don’t Watch TV”– kojom pozivaju da predsednik Vladimir Putin bude krivično gonjen za ratne zločine protiv Ukrajine.

U saopštenju objavljenom uz pesmu u subotu, 24. decembra, bend je objasnio svoje uverenje da je “Putinov režim teroristički režim, a sam Putin, njegovi zvaničnici, generali i propagandisti ratni zločinci”.

Nema milosti za nasilnike… Pussy Riot i superžene u borbi protiv seksizma

Dalje su objasnili da je refren pesme “zasnovan na rečima zarobljenog ruskog vojnog vojnika koji je u telefonskom razgovoru sa svojom majkom rekao ’Mama, ovde nema nacista, nemoj da gledaš televiziju”.

Demokratija po Putinu… Ruska vlada zvanično proglasila članice benda Pussy Riot – stranim agenatima

“Tokom svih ovih godina, međunarodna zajednica je tražila kompromis i poslovala sa Rusijom, istovremeno sponzorišući Putinov okrutni rat. Kremlj prima milijarde evra od prodaje nafte i gasa i svaki dan se ovaj novac pretvara u ukrajinsku krv”, saopštili su iz grupe.

Dakle, ne gledajte televiziju, ali pogledajte spot za “Mama, Don’t Watch TV”:

Pussy Riot je imali su burnu 2022. godinu, a vrhunac je bio bekstvo Maše Aljehine iz Rusije u maju. Ona i njene kolege iz benda su više puta hapsili i zatvarali zbog javnog protesta protiv Putinove vladavine.

HL/Izvor: nme.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime