Puna utisaka i sa novim spotom Evolucija se vratila kući… Ali na kratko… Slede nastupi u Kijevu, Minsku i turneja po Kini

0
210
Oglasi
Evolucija/ Photo: Promo
Evolucija/ Photo: Promo

Za švajcarsko-srpski metal bend Evolucija 2019. je definitivno bila najuspešnija u dosadašnjem radu.

Godine truda, ulaganja i rada konačno su donele konkretne i značajne rezultate – “Hunt” je proglašen za album godine u Nemačkoj, nastupi uglavnom po inostranstvu i mini turneja sa koje su se upravo vratili.

– Teško je rečima opisati, to treba doživeti. Još smo ispunjeni tom energijom. Svi u bendu imamo dosta nastupa iza sebe ali stati na istu binu sa “Doro” ili “Children of Boddom” za nas je bilo nezaboravno. Iako smo na tim nastupima bili predgrupa, nije se pravila razlika između glavnog benda i nas, imali smo apsolutno iste uslove – izjavio je basista i frontmen benda Dragiša Marinjes i dodao:
– Ovo je za bend u celini i za svakog pojedinačno jako veliko iskustvo, i osećam da je bend mnogo napredovao u svemu, jer kada ste duže vreme u kontaktu sa velikim svetskim muzičarima, to ima velikog uticaja na vaš način razmišljanja. Odjednom vidimo stvari koje su jako bitne u ovom poslu kojim se bavimo, podiže se samopouzdanje i odgovornost, jer znamo da ne sme biti kiksa u nastupu jer ispred je publika željna energije.

Evolucija/ Photo: Promo
Evolucija/ Photo: Promo

Pomenuti nastupi doneli su Evoluviji i ponudu za turneju po Kini na kojoj bi nastupali kao headlineri. O svemu tome Dragiša kaže:
– Dobili smo ponudu za Kinu za novembar. Pošto su se datumi poklapali sa nastupima u Švajcarskoj zamolili smo ih da se prebaci za mart mesec. Bili bismo hedlajneri i traže od nas od 25 do 30 nastupa, mi smo ponudili 15 nastupa i sada čekamo njihov odgovor, mislim da ćemo postići neki kompromis.

Sa turneje bend je doneo i novi spot za pesmu “Hunt”. Video je sastavljen od audio i live snimaka sa pomenutih nastupa i predstavlja neku vrstu video dnevnika koji na autentičan način prenosi njihov nastup, zvuk, reakciju publike ali i trenutke iza scene.

A što se daljih planova tiče, evo šta poručuju članovi Evolucije:
– Nove pesme su gotove, počeli smo sa snimanjem. Konkretno, snimili smo bubanj i bas za četiri pesme. Trebalo bi da nastavimo dalje. Sad nam predstoji još jedan nastup u Bukureštu 11. decembra sa grupom Tyr, pa očekujemo da nam januar bude slobodan da bismo se okrenuli snimanju. Radićemo album na srpskom i engleskom kao i prošli put. Za februar mesec znamo da gostujemo u Kijevu i Minsku a nadamo se da smo u martu na pomenutoj turneji u Kini. Želja nam je da u 2020. sviramo i pred domaćom publikom, da li ćemo u tome uspeti to najmanje zavisi od nas.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime