Public Serpents u sklopu evropske turneje stiže 10. maja u Svilajnac

0
237
Public Serpents/ Photo: Promo
Oglasi

Američki reggae ska bend Public Serpents posetiće Srbiju i sviraće u Svilajncu u sklopu velike evropske turneje koja traje više meseci i tokom koje će nastupati u više od 20 država.

Koncert organizuje rokenrol udruženje Rođen negde Dole u okviru projekta “Nikad se ne predaj, Nikad ne odustaj”.

Pomenuta svirka biće održana u petak, 10. maja sa početkom u 21:00 čas u Lobi Baru. Uz Public Serpents te večeri će da nastupe i dve lokalne grupe: AmanZaman i projekat Goran Stojanović alijas PersoN & Luka Nešić (bubnjevi).

Public Serpents/ Photo: Promo

Bendu sa istočne obale sjedinjenih država (Nju Džerzi) ovo je treća po redu evropska turneja. Prvi put dolaze u Srbiju, a pored Svilajnca u nastupiće 9.maja u Beogradu, 11. maja u Nišu, 12. maja u Novom Sadu i 13. maja u Somboru.

Public Serpents su šestočlani ska-rege bend koji je nastao 2008. godine. Predvodi ih Skvert Gan, originalni bubnjar,njujorškog ska pank benda iz dvedesetih Choking Victim.

Pored njega bend čine prekaljeni muzičari sa New York Punk/HC scene koji su veoma brzo stekli reputaciju navežbanog i energičnog benda uživo.

Public Serpents je svojim debi albumom “The Feeding Of The Fortune 5000“ pobrao pohvale i pozitivne kritike nametnuvši se publici na svetskoj rok-ska-steadi sceni.

Usledili su pozivi za turneje i nastupe na najvećim festivalima širom sveta: Podparou Festival (Češka Republika),SBAM Festival (Austrija), Brakrock Festival (Belgija), Rebellion Festival i Boomtovn Fair(Engleska) na kojima su delili binu sa velikim imenima kao što su MadBall, Toy Dolls, Rancid, Voodoo Glov Skills…

AmanZaman/ Photo: Promo

AmanZaman je alternativni dub` n` roll bend nastao 2010. godine u Svilajncu, po ideji i inicijativi frontmena i kompozitora Danila Marinkovića.

Bend je do sada objavio četiri studijska izdanja “Samo neka Gori”, “Noć”, “Online” i “Steppaz” (EP, 2021).

Njihov prvi singl “Lampica” osvojio top listu Domaćica na MTV Adria, a album prvenac “Samo neka Gori” proglašen za 3. album godine 2011. po izboru publike.

AmanZaman ima i iza sebe dve samostalne velike turneje po Srbiji i regionu kao i nastupe na festivalima (EXIT, Beer Fest, Trenchtown festival).

Aktuelna postava radi na novom albumu “Vrt dobre nade/Eskapizam” čije se izdavanje očekuje tokom ove godine.

PersoN & Luka Nešić/ Photo: Promo

PersoN & Luka Nešić je duo koji predvodi prekaljeni gitarista Goran Stojanović, povratnik iz Francuske. Tamo je svirao u mnogim bendovima, a najpoznatiji je rock sastav Touchez Pas Au Grisbi iz Pariza.

Ovaj dvojac za svoju muziku kaže da je spoj bluza & roka. Na koncertu će svirati pesme sa aktuelnog albuma “Time for Change”, par novih pesama koje će biti pojačane sa nekom novom obradom.

Ulaz na koncert je donacija – preporučeno 400 dinara.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime