Prvo, pa svetski… Dead Frog debi album objavljuju za Sliptrick Records

0
230
Oglasi
Dead Grog/Photo: Sliptrick Press
Dead Grog/Photo: Sliptrick Press

Progresiv metal bend Dead Frog iz Bele Palanke objaviće svoj debi album za  izdavačku kuću Sliptrick Records iz Litvanije, koja svoje izdavađtvo ima i u SAD, Švedskoj, Italiji i Japanu.  

Dead Frog je bend koji već više od decenije svira i stvara žestoku metal muziku, pod uticajem bendova iz različitih metal i rock sub žanrova. Sa idejom da metal treba da predstavlja sirove i moćne emocije, grupa kombinuje ove stilove i motive da čistim metalm rifovima.

Dead Frog su osnovali Davor Lilić (ritam gitare i tekstovi) i Nikola Pančić (glavna gitara i glavni rif maker) 2007. godine, a zatim su se pridružili Stefan Pančić (bas gitara), Miloš Pejčić (bubnjevi) i Žarko Ristić (vokal).

– Prvih pet godina smo posvetili svirkama i tehničkom usavršavanju, a poslednjih pet smo više bili fokusirani na studijski rad, pisanje pesama i produkciju, kao i potrazi za ulazom na svetsko trzište, što smo ove godine i postigli potpisivanjem ugovora sa Sliptrick Recordsom – kažu momci iz benda.

Dead Grog/Photo: Sliptrick Press
Dead Grog/Photo: Sliptrick Press

Bend je, dakle, u proteklih desetak godina rastao i sazrevao zajedno, što je njihovu viziju i zvuk učinilo jedinstvenim i homogenim. Iako iz malog grada u Srbiji, Dead Frog se godinama borio da zastupa i promoviše zvuk metala, koristeći poseban izraz i pristup svojoj muzici uz apsolutno nikakav kompromis.

U 2019. godini, Dead Frog će, dakle,  predstaviti svoj prvi album “Burning Bridges”, sa čistih 70 minuta muzičkog iskustva sakupljanog više od decenije.

– Na albumu će biti 9 pesama, svih šest sa našeg YouTube kanala i još tri koje ćemo objaviti do izlaska albuma. Sve su na engelskom. Nemamo još uvek tačan datum izlaska, ali verujemo da će to dogoditi na proleće – kažu za Headliner Dead Frog.

HL

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime