Prvim AI spotom u regionu, za pesmu “Ja se budim”, Ivan Kljajić najavio album “Neverending music story 2”

0
381
Ivan Kljajic - performans/Photo: Ivan Kljajić promo
Oglasi

Ivan Kljajić, gitarista, muzički producent, dizajner zvuka, profesor Akademije Umetnosti Novi Sad i doktor umetnosti iz Beograda. objavio je spot za svoju numeru “Ja se budim” – prvi AI spot u regionu.

Tokom svoje karijere radio je na više od 150 muzičkih projekata i filmova, među kojima su i filmovi Emira Kusturice, albumi grupa, Van Gogh, Rambo Amadeus, Plejboj, Eva Braun, Bjesovi, Perribrejkers, Zvonko Bogdan i mnogi drugi.

Poslednjih 15 godina se bavi autorskim radom i razvijanjem Enitur zeb koncepta i metoda u realizaciji projekata na osnovu kog je uradio 3 albuma autorske muzike (muzika iz filma “Igra u tami”, PGP RTS, 2012. godina, “Nevernding music story”, SEG 2022. godine, “Neverending music story 2”, PGP RTS, 2023. godine).

Ivan Kljajic – CD Cover

“Neverending music story 2”, album koji će se pojaviti 1. septembra 2023. godine u izdanju PGP RTS sadrži 13 pesama odabranih od 30 pesama koje su snimljene u periodu 2018 – 2023. godine, većina tokom trajanja korona lokdauna.

Sve pesme su urađene na osnovu #EniturZeb koncepta, doktorskog rada na temu – Protiv rutine u kreiranju zvučne slike, na sledeći način koji pretpostavlja minimalne uslove produkcije pesama na sledeći način:

– sve pesme su snimane, miksane i producirane u okviru Garage Band programu na iPad u
– sve klavijature na albumu su svirane na ekranu iPada
– jedini mikrofon kojim su snimljeni vokali i gitare je built-in mikrofon običnih slušalica koje dobijate uz mobilni telefon
– jedini monitoring na albumu su te iste slušalice
– kompletan album je urađen u spavaćoj sobi
– jedini trenutak kada je produkcija albuma napustila okruženje spavaće sobe je mastering koji je urađen u studijskim uslovima

Ivan Kljajic – performans/Photo: Ivan Kljajić promo

Video spot za pesmu “Ja se budim”, koji najavljuje album, je prvi video spot koji je urađen uz pomoć AI tehnologije u regionu, a uradio ga je profesor Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, dr Nenad Kuzmanović.

Promocija albuma će se održati krajem oktobra 2023. godine i to će biti performans na temu sukoba realnosti i virtuelne realnosti uz pomoć VR i AI tehnologija u funkciji umetničkih intencija.

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime