Prvih 10 godina je najteže… Artan Lili slavi deceniju rada 5. novembra u Amerikani

0
359
Oglasi
Artan Lilli, plakat/ Photo: Promo

Otkako je u novembru 2012. objavljen njihov prvi singl “Džoni”, Artan Lili su nesumnjivo najčešće pominjani sastav kada se pričalo o novim snagama na domaćoj i regionalnoj muzičkoj sceni.

Grupa se tokom vremena ustalila u sada već prepoznatljivu četvorku: Bojan Slačala (bas i vokal), Romana Slačala (vokal, daire), Marko Ajković (bubnjevi) i Ivan Skopulovič (gitara).

Prvih 10 godina Artan Lili će obeležiti velikim koncertom u Domu omladine Beograda u subotu, 5. novembra, uz umetničku podršku dugogodišnjeg saradnika, VJ Izvanrednog Boba.

Bend će svojoj publici i gradu koji ih inspiriše celu deceniju, prirediti retrospektivu pesama, emocija i senzacija sublimiranih u prvoj dekadi rada.

Artan Lili/Photo: ZadužninaMilana Mladenovića

Artan Lili su prvi laureati Nagrade Milan Mladenović. Priznanje su dobili za kompoziciju “D.E.P.R.A.” (2019).

Specifično je da pesme objavljuju sukcesivno: u formi singlova preko platforme Bandcamp. Osavremenjuju zastareli vid izdavanja albuma i metod singl po singl smatraju svojom inovacijom, jer na taj način to pre njih niko nije radio.

Tokom godina, njihove pesme su osvajale vrhove svih relevantnih radijskih i TV top lista u zemlji i regionu.

U lektiru savremene muzike sigurno ulazi plasman pesme “Ako stanemo tu”. Odmah po objavljivanju dospela je na prvo mesto liste Diskomera Studija B, što je pre njih, za 40 godina postojanja ove eminentne top liste, pošlo za rukom samo Bijelom Dugmetu, Ekatarini Velikoj i grupi Kal.

ARTAN LILI I CANE ZAJEDNO PORUČUJU: “ROKENROL POSLE ROKENROLA”…

Do sada su objavili dva albuma “Artan Lili” i “New Deal” i jedna su od koncertno najaktivnijih grupa na ovim prostorima.

Artan Lili trenutno objavljuju singl-spotove sa trećeg albuma u saradnji sa kolegama sa scene. Singl “Rokenrol posle rokenrola” je nastao u saradnji sa Zoranom Kostićem Canetom, a “Geler” sa reperom Juiceom.

Ulaznice za koncert grupe Artan Lili, 5. novembra u Domu omladine Beograda, sa početkom u 21:00 čas, dostupne su na Ticket Vision prodajnim mestima i na tickets.rs.

Prvih 100 ulaznica koštaju 1500 dinara, dok će redovna cena biti 1800 dinara.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime