Underground nema alternativu… Evo šta nas čeka prvog dana Festivala srpskog podzemlja

0
261
Oglasi
Photo: Promo
Photo: Promo

Četvrti Festival srpskog podzemlja biće održan 16. i 17. marta u novosadskoj Fabrici, a prvi dan festivala biće posvećen muzičkim pravcima kao što su: dark, gothic, electro rock, eksperimental, neizostavnim činiocima andergraund subkulture.

Svoje nastupe za 16. mart potvrdili su: Umbra, Sputnik i Asphalt Chant.

Umbra/ Photo: Promo
Umbra/ Photo: Promo

Umbra, je unikatni solo projekat koji kreira i izvodi Marija Balubdžić iz Beograda. Umbra suočava senovite zvuke glasa i poetske oglede sa looper-om, odmotava melodije natopljene šumovima, akordima i pulsevima.

Sputnik/ Photo: Promo
Sputnik/ Photo: Promo

Sputnik, su dobro poznato ime na novosadskoj andergraund sceni. Bend koji svoj elektro-rock temelje na snažnom uticaju new-wave i synthpop velikana iz 80ih.

Asphalt Chant/ Photo: Promo
Asphalt Chant/ Photo: Promo

Asphalt Chant je jedan od retkih darkwave projekata na domaćoj sceni. Bend aktivno radi i stvara od 2007. godine i svoj stil bazira na nesvakidašnjem spoju dark, gothic i ambijentalnog zvuka.

Posle zvaničnog koncertnog dela programa posetioce očekuje nastup specijalnih gostiju koji će ih provesti kroz istoriju dark, goth, ebm i ostalih srodnih pravaca u sklopu svojih DJ segmenata.

Afterparty 16. marta biće propraćen nastupima: DJ Akashe, koja će nam puštati svoj izbor: Oldschool EBM, Anhalt EBM, Dark Wave, Electro zvuka i DJ Nenada Bekvalca, koji će svoj set bazirati na: Goth, Post Punk, Minimal Synth, Dark Wave zvuku.

Isto veče posetioci će imati priliku da pogledaju i dokumentarni film “Vanila stop!”  koji je urađen u VICE produkciji i posvećen je domaćoj Goth kulturi.

Festival se ove godine prvi put održava u Novom Sadu uz podršku SKCNS koja će omogućiti da program bude još zanimljivijeg i bogatijeg sadržaja.

Evo šta vas sve očekuje na Festivalu srpskog podzemlja IV:
– 2 dana
– 2 bine
– 10 sati neprekidnog programa + dopunski dnevni sadržaj
– 16 bendova (svih alternativnih pravaca)
– Izložba andergraund likovne umetnosti
– Strip izlog (prodaja i predstavljanje izdanja)
– Velika distro ponuda svih nosača zvuka kao i fan rekvizita
– Promocija andergraund književnih dela

Kako saznajemo organizatori festivala, MH Concerts i Serbian Hellbangers, pripremili su još mnogo iznenađenja kao i nagradne igre za verne posetioce koncerata u njihovoj organizaciji.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime