Priča o jednom drugom vremenu… Predstava “Pege u srcu” premijerno 18. juna u novosadskoj Fabrici

0
405
Pege u srcu/ Photo: Lea Bodor
Oglasi

Predstava “Pege u srcu”, nastala po dramskom tekstu Moše Berahe (pozorišnog reditelja iz predratnog perioda i osnivača Užičkog i Zeničkog pozorišta), a u režiji Milorada Milinkovića, premijerno će biti izvedena 18. juna u 21:00 čas u programskom prostoru SKCNS Fabrika.

Predstava je nastala u SKCNS, uz podršku Fondacije “Novi Sad – Evropska prestonica kulture”, Ministarstva kulture i informisanja i Gradske uprave za kulturu Grada Novog Sada, a izvodi se u sklopu programskog luka Tvrđava mira.

“Pege u srcu” bavi se kako logorskim iskustvima Moše Berahe, tako i ljubavnom pričom smeštenom pred sam Drugi svetski rat. 

Ova predstava približava život i delo ovog velikog umetnika i čoveka široj javnosti, a ujedno i daje novi osvrt na problem fašizma i antisemitizma.

– Možda je bezveze da se hvalimo odmah na početku, ali ono što sa sigurnošću možemo da kažemo jeste da vas pozivamo da dođete na predstavu i vidite nešto sasvim drugačije od svega ostalog – kazao je reditelj Milorad Milinković.

Drama “Pege u srcu“ je i zanimljiva ljubavna priča koja nas vraća u jedno vreme koje je manje cinično od današnjeg, među ljude drugačijeg kova i morala u odnosu na današnji.

Glumački par koji je “zadužen“ za ljubavnu priču su Anđela Pećinar i Aljoša Đidić.

Pege u srcu/ Photo: Lea Bodor
Pege u srcu/ Photo: Lea Bodor

– Izuzetna mi je čast što sam deo ovog projeka budući da još nisam diplomirala glumu i ovo je za mene izuzetno veliki prvi korak u mojoj, nadam se, budućoj karijeri. I kolegi Aljoši i meni je bio izazov da ljubavni aspekt ove priče približimo publici i to u sadašnjem trenutku, koji se nažalost poklapa sa pričom koju ćete imati prilike da vidite. Bavili smo se time šta se desi kada se rat ispreči dvoma mladima u ljubavi – rekla je Anđela Pećinar.

Aljoša Đidić je dodao da mu je, kada je pozvan da igra u predstavi, naročito primamljiva bila činjenica da se radi o autentičnoj priči čoveka koji je sve to preživeo i onda stavio na papir.

Pored Ivana Đurića, Anđele Pećinar i Aljoše Đidića, u predstavi igraju i Nenad Pećinar, Aleksandar Gajin i Miroslav Fabri. Asistent režije je Slobodan Branković, a autor muzike Roni Beraha.

Za kostimografiju je zadužena Marina Sremac, za koreografiju Ana Nauparac Despotović, a za scenografiju Željko Piškorić i Mladen Stojanović. Dizajn svetla je poveren Nikoli Marinkovu.

Posle premijere, “Pege u srcu“ biće izvedene i u nedelju, 19. juna i u ponedeljak 20. juna, u 21:00 čas takođe u SKCNS Fabrici.

Ulaznice su u prodaji od ponedeljka, 13. juna po ceni od 800 dinara i mogu da se kupe na biletarnici Fabrike.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime