Priča o jednom bendu i jednom vremenu… “Van Gogh – More bez obala” u Laguninim knjižarama

0
154
Oglasi
Van Gogh/Photo: facebook@musicvangogh
Van Gogh/Photo: facebook@musicvangogh

Fanove grupe Van Gogh obradovaće vest o novoj knjizi Zvonimira Đukića Đuleta “Van Gogh – More bez obala”, uz koju se na poklon dobijaja i novi, deseti studijski album benda, kao i DVD sa rođendanskog koncerta održanog u Belexpo centru 2016. godine.

Između korica knjige nalaze se stihovi, fotografije i tajne Đuleta Van Gogha.

Rođen 1963. godine, vršnjak Kventina Tarantina, Džulijena Lenona i Džonija Depa, Zvonimir Đukić Đule poznat je kao pevač, gitarista, autor pesama i frontmen grupe Van Gogh.

Sa grupom Van Gogh snimio je deset studijskih albuma, napunio je mnoge dvorane u Srbiji i svetu i dva puta osvojio regionalnu MTV nagradu.

Manje je poznato da je nesuđeni violinista koji je na vreme prebegao u rokenrol. Još manje je poznato da je od oca nasledio ljubav prema foto-aparatu, fotografsku veštinu, ali i skromnost koja ga je dugo sprečavala da svoje fotografije podeli sa drugima. U ovoj knjizi to čini prvi put.

Photo: Promo (Laguna)
Photo: Promo (Laguna)

Takođe,  u knjizi Đule otkriva da već decenijama piše prozne tekstove i da su ti tekstovi glina iz koje nastaje njegova pesnička grnčarija.

Upoznaje nas da jednim tajanstvenim prijateljem, objašnjava kako su nastale pesme koje čine neizostavan deo ovdašnje rokenrol istorije i poverava nam da je naglo odrastao tokom duboke noći u srcu ostrva. Jer, on nije samo globtroter koji je zavirio na sve kontinente nego i neumorni putnik kroz sopstvenu dušu.

– Ovo je čulna knjiga, jer uz stihove, sadrži i novi album, DVD, kao i fotografije. Ali u knjizi nisu samo stihovi. Napisao sam i uvodnu priču, o jednom džinu i jednom patuljku, koji me prate ceo život. Dobri, pozitivni džin je Srba – moje srce i čovek sa kojim delim i muziku i život, a patuljak je imaginarni lik koji me prati od detinjstva, koga slušam, koji je napisao i iskomponovao svu ovu muziku do sada. Ponekad ne znam da li ja sanjam njega ili on mene, ali to je ta neka dečja igra i intriga dečje mašte, koja je ostala do dana današnjeg. Svako od nas ima nekog svog sagovornika, tihog i nevidljivog za druge, a ovo je moj. Drago mi je što prolazimo kroz sve ove godine iskušenja i neizvesnosti zajedno. To su godine u kojima smo nekad nešto uradili bolje, nekad manje dobro, ali to je sastavni deo svake biografije – kaže Đule.

“More bez obala” sa novim albumom i koncertnim DVD-om na poklon, možete da kupite od 8. marta u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime