Preokret… Sad Alek Boldvin tuži filmsku ekipu zbog smrti Haline Hačins

0
436
Alek Boldvin/Photo: Paramount Pictures
Oglasi

Glumac Alek Boldvin podneo je tužbu protiv oružara i još tri člana filmske ekipe zbog pucnjave na filmskom setu filma “Rđa”, kada je, iz pištolja koji je koristio na probama, ubijena direktorka fotografije Halina Hačins.

Boldvin je iz revolvera sa kojim je vežbao na pauzi snimanja u Novom Meksiku, ispalio pravi metak koji je pogodio Hačinsovu koja je preminula, i reditelja Džoela Suzu, koji je preživeo.

Alek Boldvin nastavlja snimanje filma “Rust”… muž ubijene Haline Hačins izvršni producent (?!)

Glumac i producent je tužbu podneo Vrhovnom sudu okruga Los Anđeles kao protivtužbu koja proizlazi iz prethodne tužbe u kojoj je drugi član filmske ekipe naveo Boldvina i ostale kao optužene.

U pitanju je jedan od mnogih sudskih slučajeva koji su posledica tragedije koja se dogodila 21. oktobra 2021. godine.

Imala je samo 42… Ko je Halina Hačins, direktorka fotografije koju je ubio Alek Boldvin

Boldvin sada optužuje oružarku, prvog pomoćnika reditelja, nabavljača rekvizita i majstora rekvizita za nemar, i traži odštetu zbog “ogromnog bola” koju trpi.

“Više nego bilo ko drugi na tom setu, Boldvin je pogrešno smatran počiniocem ove tragedije. Ovim tvrdnjama, Boldvin nastoji da očisti svoje ime i da unakrsne optužene pozove na odgovornost za njihovo nedolično ponašanje”, navodi se u tužbi.

“Ova tragedija se dogodila zato što su pravi meci dostavljeni na set i ubačeni u pištolj, Hana Gutijerez Rid nije uspela da pažljivo proveri metke ili pištolj, Dejv Hols nije pažljivo proverio pištolj, a ipak je objavio da je pištolj bezbedan pre nego što ga je predao Boldvinu, a Zahri je propustio da utvrdi da se Gutijerez Rid ponašao neoprezno van snimanja i da je predstavljao bezbednosni rizik za one oko nje”, dodaje se u tužbi.

Dva minuta užasa…. Objavljen snimak Aleka Boldvina kako vežba s pištoljem na setu pre smrtonosnog pucnja

Četvoro tuženih su takođe imenovani kao optuženi, zajedo s Boldvinom, u izvornoj tužbi koju je podnela scenaristkinja, koja je, između ostalog navela da joj je ceo događaj izazvao ozbiljan emocionalni bol.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime