Preminuo legendarni muzički fotograf Mik Rok… bio je psihodelični odmetnik koji je u svom objektivu sačuvao duh sedamdesetih

0
255
Oglasi
Mik Rok/Photo: facebook@therealmickrock
Mik Rok/Photo: facebook@therealmickrock

Muzički fotograf Mik Rok (Mick Rock) preminuo je u 73. godini, potvrdila je njegova porodica.

Fotograf je snimio kultne fotohrafije umetnika iz sedamdesetih, uključujući Dejvida Bouvija, Lua Rida, Queen, Sex Pistols i mnoge druge.

“Najteža srca delimo vest o odlasku našeg voljenog psihodeličnog odmetnika Mika Roka koji je napravio jungovsko putovanje na drugu stranu”, počinje izjava ožalošćene porodice koja u nastavku kaže: “Oni koji su imali zadovoljstvo da postoje u njegovoj orbiti, znaju da je Mik uvek bio mnogo više od “Čoveka koji je slikao sedamdesete”. Bio je fotografski pesnik – prava sila prirode koja je dane provodila radeći upravo ono što je voleo, uvek na svoj divno nečuven način”.

Neke od njegovih poznatih naslovnica albuma uključuju “Queen II”, “Raw Power” i “Transformer”.

Queen II, cover/Photo: Mick Rock
Queen II, cover/Photo: Mick Rock

Rok je nastavio da fotografiše muzičare i u svojim sedamdesetim godinama, a pred njegovim objektivom bili su i Snup Dog, Yeah Yeah Yeahs, Majli Sajrus i drugi.

Uz to, Rok je bio plodan umetnik i također je bio glavni fotograf za kultni film “The Rocky Horror Picture Show”.

Za života je objavio brojne knjige i postavio izložbe svojih fotografija, a bio je i tema dokumentarnog filma “SHOT!” iz 2016. godine.

HL/Izvor: ravnododna.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime