Preminuo čuveni glumac Mustafa Nadarević

0
268
Oglasi
Mustafa Nadarević/Photo: YouTube printscreen
Mustafa Nadarević/Photo: YouTube printscreen

Legendarni glumac Musatafa Nadarević preminuo je nakon duge borbe sa teškom bolešću u 77. godini, javio je Radio Sarajevo.

Vest o njegovoj smrti potvrdio je glumac Moamer Kasumović za portal Radiosarajevo.ba.

On je, sa dijagnozom raka pluća, nedavno otpušten iz bolnice i bio je u kući u Zagrebu, a kako su pisali mediji nije izlazio iz stana zbog epidemiološke situacije.

Čuveni glumac je od karcinoma pluća bolovao duže vreme.

Nadarević je diplomirao glumu na zagrebačkoj Akademiji za kazališnu umetnost, a pozorišnu karijeru započeo kao član Zagrebačkog kazališta mladih. Postao je stalni član ansambla Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu 1969. godine.

Kao reditelj debitovao je 1992. godine predstavom “Let iznad kukavičjeg gnezda” a od tada je postavio više predstava, između ostalih “Balkanskog špijuna” Dušana Kovačevića i “Zabune” Alana Ajbourna u Satiričnom kazalištu Kerempuh i “Hasanaginicu” Milana Ogrizovića u HNKi Narodnom pozorištu u Sarajevu.

Filmsku karijeru započeo je sporednim ulogama početkom osamdesetih godina 20. veka, da bi se zatim nametnuo kao izbor za glavne uloge. Pažnju javnosti je skrenuo 1985. godine ulogom Zijaha u filmu “Otac na službenom putu” Emira Kusturice, ulogom Mihajla u filmu “Već viđeno” Gorana Markovića iz 1987. godine, ulogom Leona Glembaja u filmu “Glembajevi” Antuna Vrdoljaka iz 1988. godine za koju je dobio Zlatnu arenu festivala u Puli za najboljeg glumca i u popularnoj seriji “Lud, zbunjen, normalan” u režiji Elmira Jukića, gde je tumačio lik Izeta Fazlinovića.

U sjanom filmu “Već viđeno” ostvario je jednu od svojih najboljih uloga:

https://www.youtube.com/watch?v=8Qo8W-FAmFM&ab_channel=OktobarFilm

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime