Preminuo Andrej Pintarič, bubnjar grupe Lačni Franz

0
215
Oglasi
Abdrej Pintarič/Photo: Mišo Hochstaetter, izvor: album Lačni Franz "Petnajstletnica v živo"1995.
Abdrej Pintarič/Photo: Mišo Hochstaetter, izvor: album Lačni Franz “Petnajstletnica v živo”1995.

“Javljam žalosnu vest da je nakon teške bolesti umro Andrej Pintarič, legendarni bubnjar grupe Lačni Franz”, napisao je na svom Facebook profilu Zoran Predin.

Prvi veći uspeh Lačni Franz doživeo je na Omladinskom festivalu u Subotici 1981. godine. Okupivši prvu postavu u sastavu Andrej Pintarič (bubnjevi), Zoran Stjepanovič (bas gitara) i Mirko Kosi (klavijature), Zoran Predin i Oto Rimele krenuli su s intenzivnim uvežbavanjem materijala jer nisu hteli da održe koncert s manje od dvadesetak pesama.

Osvojili su nagradu za interpretaciju, a ubrzo nakon toga objavljuju i debitantski album “Ikebana” koji je snimljen za samo trideset i šest sati u produkciji Borisa Belea (Buldožer). Album je doneo njihov prepoznatljiv stil, ali je iz nepoznatih razloga bio etiketiran kao šund, te zbog toga i bio posebno oporozivan.

Bubnjarski potpis Andreja Pintariča utkan je u poznatu komplikovanu muzičku podlogu grupe Lačni Franz, ali i hitove koji su je proslavili poput “Ne mi dihat za ovratnik” i “Na svoji strani”.

HL/Izvor: ravnododna.com

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime