Preminula punk rock legenda Pamela Ruk, poznatija kao Džordan Muni… bila je kraljica londonske kulturne pobune

0
667
Oglasi
Džordan Muni/Photo: printscreen
Džordan Muni/Photo: printscreen

Pamela Ruk umrla je u 67. godini, potvrdila je njena porodica.

Pamela, poznatija kao Džordan Muni preminula je 3. aprila u 21 sati u svom rodnom gradu Sifordu, u istočnom Saseksu.

“Jordan (Pamela Rooke) ostavila je svoj trag na ovoj planeti, bilo da se radi o ‘Kraljici punka’, ili zbog svog veterinarskog rada i bezbrojnih nagrađivanih mačaka. Živela je život punim plućima i čitavog života bila verna sebi i drugima. Imala je potpuno poverenje i poštovanje od strane svih onih koji su je poznavali”, stoji u saopštenju njene porodice.

It is with great sadness that we announce the death of Jordan Mooney, aka Pamela Rooke.
After suffering from a rare…

Posted by Jordan Mooney on Monday, 4 April 2022

U nastavku piše: “Džordan je zaista bila retko blagoslovljena osoba. Nije želela nikakva nagađanja o njenoj smrti i želela je da svet sazna da je nakon kratkog razdoblja bolesti podlegla relativno retkom obliku raka poznatom kao kolangiokarcinom (rak žučnih kanala). Džordan je bila divna žena i pamtiće se još bezbroj decenija”.

Džordan Muni/Photo: wikipedia.org
Džordan Muni/Photo: wikipedia.org

Ruk je bila model koji je radio s Vivijen Vestvud i pomogla je u stvaranju W10 London punk izgleda uz Džonija Rotena, Su Ketvumen i Sijuksi Sijuks.

Takođe je prisustvovala na nekoliko ranih koncerata Sex Pistolsa i može da se vidi u filmu “The Great Rock & Roll Swindle” Džulijena Templa, kad se pojavila na pozornici sa Sex Pistolsima tokom njihovog prvog televizijskog nastupa “Anarchy In The UK” u avgustu 1976. godine.

Slavna glumica Mejsi Vilijams tumačiće lik Džordan u predstojećoj biografskoj TV seriji “Pistol” Denija Bojla o Sex Pistolsima.

Kasnije 1970-ih, Džordan je vodila karijeru Adam & The Ants i pevala u pesmi “Lou”, napisanoj o Lu Ridu. Često se znala da se pridruži grupi na pozornici kako bi izvela pesmu. Nakon što je napustila Adam & The Ants 1978. preuzela je Wide Boy Awake 1980-ih.

Na kraju je postala veterinarska sestra i uzgajala burmanske mačke. Brojni ljudi oglasili su se na društvenim mrežama kako bi odali počast punk ikoni, uključujući i Glena Metloka iz Sex Pistolsa.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime