Preminula glumica Za Za Gabor

0
341
Za Za Gabor/ Photo: imdb.com
Oglasi

Američka glumica mađarskog porekla Za Za Gabor, koja je poznata po svojim brojnim brakovima, razmetljivom bogatstvu i glamuroznom životu, umrla je u 100. godini.

Njen suprug princ Frederik fon Anhalt rekao je da je Gabor koja je imala brojne zdravstvene probleme posle lomljenja desnog kuka u julu 2010. umrla 18. decembra od srčanog udara u svojoj kući.

Gabor je glumila u više od 70 filmova, među kojima su “Mulen Ruž” (1952) i “Kraljica svemira” (1958), ali je najpoznatija po mnogim ljubavnim aferama i skandalima iz tabloida.

Ostaće zapamćena po bogatom društvenom životu i činjenici da se udavala devet puta. Govorila je sedam stranih jezika, a uprkos tome što je pola života provela u Americi, nikada nije izgubila svoj mađarski akcenat.

Mulen Ruž/ Photo: imdb.com
Mulen Ruž/ Photo: imdb.com

Za Za Gabor je rođena 1917. u tadašnjoj Austro-Ugarskoj, kao Sari Gabor, a kao mala dobila je nadimak po kome je upamtio ceo svet. Debitovala je u bečkom pozorištu sa 15 godina, a sa 19 je izabrana za najlepšu ženu Mađarske, ali joj je titula oduzeta jer je lagala o datumu rođenja kada se prijavila na takmičenje. Sledeće 1937. godine sklopila je prvi od devet brakova koji je trajao svega četiri godine.

Prekretnica u životu je bio odlazak u Ameriku 1941, gde joj je uprkos šarmu ipak trebalo deset godina da se pojavi na velikom platnu, u mjuziklu “Lovely to Look at” 1951. godine. Iste godine glumila je u komediji “Nismo venčani” i pored Džindžer Rodžers u drami “Mulen Ruž”, svom najpoznatijem filmu.

Izvor: Beta.rs

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime