Premijera predstave “Noć Helvera“ na sceni Beogradskog dramskog pozorišta

0
430
Noć Helvera
Noć Helvera/ Photo: Promo
Oglasi

Predstava “Noć Helvera“ u režiji Dina Mustafića, premijerno će biti odigrana u Beogradskom dramskom pozorištu u četvrtak, 24. novembra od 20:00 časova na maloj sceni Predrag Pepi Laković.

Repriza je zakazana za 25, novembar, a u predstavi igraju Mirjana Karanović i Ervin Bravo.

Predstava “Noć Helvera“ igrala se od 2004. godine u Kamernom teatru 55 u Sarajevu, izuzetno popularna, gostovala je i punila gledališta širom regiona i sveta, osvojila brojne nagrade i dobila impresivne kritike.

Saradnja Kamernog teatra 55 i Beogradskog dramskog pozorišta dovela je do toga ova predstava bude premijerno odigrana na sceni BDP-a, kao i da ostane na repertoaru najstarijeg beogradskog teatra.

Noć Helvera
Noć Helvera/ Photo: Promo

“Noć Helvera“, drama najpopularnijeg, poljskog, savremenog dramaturga, reditelja i profesora Ingmara Vilkvista (alijas Jaroslava Svijeršća), iz 1999. godine, komad je koji se na tanan način bavi neobičnim odnosom majke i posinka (momka sa posebnim potrebama), na isprepletanoj relaciji majka–dete, štićenik–tutor, brat–sestra, muškarac–žena, dželat–žrtva.

Intimna drama odvija se u okruženju ojačanog totalitarizma tridesetih godina prošlog veka, čiji eho pojačava unutrašnje tenzije ovog neobičnog para.

Noć Helvera
Noć Helvera/ Photo: Promo
Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime