PREMIJERA: Bana i Pacifik predstavili spot za “Led”, bajkovitu i melanholičnu priču koja budi nadu…

0
298
Oglasi
Bana/ Photo: youtube.com printscreen
Bana/ Photo: youtube.com printscreen

Svako od nas prinudnu izolaciju podnosi na svoj način, ali umetnici na nju reaguju najkreativnije.

Branislava Joković Bana odlučila je da se izoluje na jednom bajkovitom i idiličnom mestu, koje samo po sebi budi inspiraciju.

Još ranije, na predlog kuće Menart, zajedničkog izdavača Bane i grupe Pacifik, došlo je do njihovih udruženih nastupa, posle čega je spontano došla i ideja o zajedničkoj saradnji.

Izbor je pao na pesmu grupe Pacifik – “Led”, koja pogotovo u ovom trenutku ima posebnu težinu.

Bana/ Photo: Promo (Menart Srbija)
Bana/ Photo: Promo (Menart Srbija)

Pred nama je sada nova, ambijentalna i raskošnija verzija pesme “Led”, istovremeno i melanholična i odlučna, u kojoj  Banin kristalni vokal kompoziciji pruža razoružavajuću ženstvenosti i dodatnu zrelost.

O numeri “Led” i saradnji sa Željkom Markušem, Bana kaže:

– Budući da smo u istim vodama, došlo je sasvim spontano da ideje da iskreiramo nešto zajedno. U tom trenutku, on je imao pesme čiji je autor i izvođač, ali mu je istovremeno bilo interesantno da neke od tih pesama neko drugi otpeva. S obzirom na to da sam čula njegove najnovije kompozicije i da sam veliki ljubitelj Kristala, došli smo na ideju o zajedničkom radu na pesmi iz njegovog opusa koja se zove “Led”.

Book&Roll, Željko Markuš/ Photo: AleX
Book&Roll, Željko Markuš/ Photo: AleX

Autor muzike i teksta, Željko Markuš je o saradnji izjavio:

– Do saradnje nije došlo nimalo slučajno. Dugo sam čekao da upoznam osobu koja može na pravi način da oseti pesmu. Pesmu smo objavili kao Pacifik 2017. godine u klasičnom gitarskom aranžmanu, nešto što ja jedino i umem da radim. Zasluge za verziju koju slušate pripadaju Darku Obradoviću, koji je okrenuo aranžman u pravcu u kojem ja nisam ni sanjao da je moguće usmeriti pesmu. Banin glas mi se odmah svideo ali tek kada smo malo popričali o muzici, usudio sam se da joj predložim da otpeva pesmu “Led”. Sve ostalo, iskrenost, neposrednost, nepretencioznost i lakoća pevanja… je ona…

Spot za kompoziciju “Led” snimljen je u bajkovitim predelima reke Drine, u čijim lepotama, zahvaljujući Bani možete uživati i vi…

O spotu za pesmu “Led” Bana kaže:

– Sa uživanjem smo, malo po malo, otkrivali potencijal ove pesme, kako u izvodjenju tako i u snimanju spota po magičnim predelima reke Drine. Dali smo najbolje od sebe i time želimo da podstaknemo ljude na razmišljanje i da im damo nadu za neka bolja buduća vremena.

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime