Predstava na otvorenom… “Drveće pleše” 7. oktobra u Studentskom parku

0
182
Drveće pleše, DAH Teatar/ Photo: Đorđe Tomić
Oglasi

Predstava DAH Teatra “Drveće pleše” ušla je u multimedijalnu knjigu “Otisci prirode” kao jedna od priči o klimatskim promenama i borbi umetnika za klimatsku pravdu.

Ovaj globalni pokret koji pokazuje uticaj životne sredine i klimatskih promena na zajednice i sukobe širom sveta, pokrenule su Asocijacija za izgradnju mira u životnoj sredini i Ženevska mirovna platforma – Zajednica prakse za životnu sredinu, klimu, konflikt i mir (ECCP).

Knjiga će biti predstavljena na COP28 – 28. Konferencija o klimatskim promenama Ujedinjenih nacija, koja se održava u decembru 2023. godine u Dubajiu.

Drveće pleše, DAH Teatar/ Photo: Đorđe Tomić

“Otisci prirode“, koristeći umetnost kao platformu za razmišljanje, svedočenje i razgovor, je višejezična, multimedijalna “knjiga priča“ u kojoj se naglašava kritična potreba da se pitanja mira i sukoba stave u centar pažnje tokom pregovora o klimatskim promenama.

Knjiga je višejezična, multimedijalna galerija umetnosti, svedočenja i preporuka za politiku, čiji su autori oni koji su najviše pogođeni sukobima povezanim sa klimom ili angažovani u izgradnji mira u oblasti životne sredine.

Biće objavljena prvenstveno kao virtuelna galerija (sa vizuelnom umetnošću, ilustracijom, animacijom, fotografijom, poezijom, snimljenim performansima, fotografskim prikazima skulpture, slikama visoke rezolucije).

Drveće pleše, DAH Teatar/ Photo: Đorđe Tomić

Predstavu “Drveće pleše” publika će moći da pogleda 7. oktobra od 20:00 časova u Studentskom parku u Beogradu.

“Drveće pleše”, u režiji Jadranke Anđelić i Dijane Milošević, je plesno-pozorišna predstava, na otvorenom, koja se bavi važnošću očuvanja drveća.

Realizovana je u saradnji sa Institutom za umetničku igru u Beogradu. Pored izvođača uključuje video radove i komponovanu muziku, a ima za cilj da senzibilizuje publiku i podstakne inicijative u odbrani od prekomerne seče drveća.

DAH Teatar dobitnik Nagrade za majbolji muzički video za film “Drveće plaše”na Colors Lagoon Bacalar festivalu

Članovi DAH Teatra sa radošću ističu da je jedna od rediteljki ovog pozorišta, Dejana Milošević, ove godine predstavljena kao istaknuta umetnica na dablinskom pozorišnom festvalu “Umetnost i ljudska prava” Smashing Times kompanije iz Irske.

Ona će krajem meseca gostovati na dablinskom fesivalu, na kome će držati pozorišnu radionicu na temu “Korišćenje umetnosti i novih digitalnih tehnologija za promovisanje rešavanja sukoba i pozitivnih odnosa u zajednici”.

Drveće pleše/ Photo: Promo (DAH Teatar)
Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime