Prava “Tajna vještina”… Matija Dedić snimio instrumentalne obrade najlepših Džibonijevih pesama

0
299
Matija Dedić/Photo: facebook@Matija Dedic
Oglasi
Matija Dedić/ Photo: AleX
Matija Dedić/ Photo: AleX

Matija Dedić renomirani je muzičar i pijanista čija se virtuoznost potvrđuje iz izdanja u izdanje. Fasciniranost muzikom provela ga je kroz različite pravce i žanrove, a najveću inspiraciju pronašao je u slobodi izražavanja koju mu pruža džez.

Novi izazov Matija je pronašao u obradama pesama jednog od najistaknutijih autora regiona – Zlatana Stipišića Gibonnija.

Novo izdanje “Tajna vještina”, koje sadrži 9 instrumentalnih obrada najlepših Džibonijevih kompozicija, od ju;e je ekskluzivno dostupno na Deezeru, a uskoro će biti i u fizičkom obliku. “Divji cvit”, “Žeđam”, “Cesarica” i “Kad sam nasamo s njom” svima su poznati naslovi koje je Matija majstorski odsvirao u intimnim, emotivnim jazz obradama, zadržavši pritom esenciju i bit originalnih verzija.

Tajna vještina, cover
Tajna vještina, cover

– Nije da se i pre nije obrađivala Gibonnijeva muzika, ali ovo što je Matija učinio s “Cesaricom”, “Žeđam”, “Temperom”, “Divjim cvitom” ili “Sve ću preživit” zaista spada u red “tajne vještine”… Osnovna melodijska linija ostala je čista, prezentna i neodovojiva od Gibonnija, a sve oko nje je jasna, nepobitna i neponovljiva Matijina improvizacija i kreacija kojima slušaoca upućuje na nova slušanja i promišljanja te ga vodi do neslućenih muzičkih obzora i obala – piše u knjižici izdanja novinar i muzički kritičar Aleksandar Dragaš.

Sve kompozicije osim “Nisi više moja bol” (Muzej Mimara, Dan najbolje domaće glazbe Narodnog radija 2019.) snimljene su u zadužbini Ilije M. Kolarca u Beogradu, kod snimatelja Dejana Vozlića. Album je producirao Matija Dedić, dok je mix i mastering radio Goran Martinac iz Croatia Records studija.

HL/Izvor: mixer.hr

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime