PRAVA PRIČA O LEGENDAMA INDI ROKA: Uskoro dokumentarac “Thank You, Friends: Big Star Live… and More”

0
211
Oglasi
Big Star/Photo: facebook@bigstar
Big Star/Photo: facebook@bigstar

Veliki broj fanova, među kojima su i članovi bendova R.E.M., Wilco i Yo La Tengo, udružili su snage kako bi uz pomoć filma i albuma pod nazivom “Thank You, Friends: Big Star Live… and More” odali počast bendu Big Star.

Big Star, Aleks Čilton/Photo: Wikipedia
Aleks Čilton/Photo: Wikipedia

Džef Tvidi iz benda WIlco i Pet Sanson udružili su se sa Irom Kaplanom iz benda Yo La Tengo, Robinom Hičkokom, frontmenom benda Semisonic  Denom Vilsonom, dugogišnjim muzičkim partnerom Toma Petija – Benmontom Tenkom, kao i čitavim orkestrom predvođenim kvartetom Kronos i Karlom Maršom, kako bi nastupali u čast preminulog člana benda Big Star, Aleksa Čiltona, kao i trećeg LP izdanja te grupe.

Nastupi su organizovani ubrzo posle Čiltonove smrti 2010. godine i od tada je održano nekoliko svirki pod nazivom “Thank You, Friends”. Nastup koji je iskorišćen za ovaj film održan je 2016.godine u kalifornijskom teatru Alex.

Film će premijerno biti prikazan 16. marta na filmskom festivalu SXSW.

Ovaj film je samo deo paketa, koji će fanovima u potpunosti biti dostupan od 21. aprila. Osim dva deluks CD/Blu-ray izdanja filma, u paketu se nalazi i CD sa pesmama kao i kritike Antonija DeKurtisa i Krisa Starnija, a onima koji ne žele sliku biće dostupna i samo audio verzija.

I. N.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime